U četvrtak, 18.12.2014. sjednica Gradskoga vijeća s bogatim dnevnim redom

vijeceU četvrtak, 18. prosinca 2014., s početkom u 19,00 sati, održat će se 16. sjednica Gradskog vijeća Grada Pazina.
Među 25 točaka bogatog dnevnog reda, mnogo je važnih točaka: primjerice, planovi rada i financijski planovi gradskih institucija, rebalans proračuna za 2014. godinu, usvajanje proračuna za 2015. godinu, Odluka o socijalnoj skrbi i još mnogo toga.

Dnevni red i pripadajuće dokumente možete vidjeti ovdje: http://www.pazin.hr/16-sjednica-gradskog-vijeca-grada-pazina-2/#more-7554

Sjednica će se moći gledati on line od 19 sati na linku http://pazin.hr/uzivo/ (nakon sjednice na istom će linku biti dostupna snimka)

29 komentara na “U četvrtak, 18.12.2014. sjednica Gradskoga vijeća s bogatim dnevnim redom”

 1. carevonovoruho napisao:

  25 točaka dnevnog reda??? Rasprava će sigurno bit jednako tako bogata i nadasve plodna

 2. mama napisao:

  Pazinski SDP je barem po ovome što se da iščitati iz dostupnih materijala svu svoju aktivnost usmjerio kontra djece.SDP predlaže- Gradonačelnik usvaja, pa će onda reći da nisu satelit IDS-a? Oscar za licemjerje ove godine ide SDP-u za njihov amandman kojim skidaju vrtiću 100.000,00 za plaće i daju za spomenike, pucku kuhinju i udruge. Bravo SDP, jesu li to neke poruke koje mi obični ne razumijemo ?

 3. suzij napisao:

  Za amandman SDP-a čula sam na javnoj raspravi prije 10 dana, ali činio mi se toliko glup da ga nisam smatrala vrijednim tamo prokomentirati. A kad ono, hop, prihvaćen.
  Ono što me kod tog amandmana ljuti je što ga ne smatram racionalnim.
  Znam da politika često nije racionalna, ali racionalno je od politike zahtijevati da bude racionalna.

  1. stanko napisao:

   Da mi je netko pročitao amandman a da neznam tko ga je predložio, prva pomisao bi mi bila, da to je SDP-ov prijedlog.
   “To je pravi put”, oteti djeci i dati “spomenicima”.

 4. Nezavisni napisao:

  Od 2010. godine otkako se zbog naših amandmana na prijedlog proračuna donijela Odluka kojom Grad Pazin sufinancira kompletno troškove vrtića i marende u Osnovnoj školi roditeljima za treće i svako sljedeće dijete iz obitelji to se pravo na naknadu s tadašnjih 100% smanjilo na 75%, a sada prihvaćanjem amandmana Kluba SDP-a uvrstilo u konačni prijedlog Odluke na visinu od 50%.
  Smatramo kako Grad Pazin mora i dalje nastaviti dobro započetu tradiciju podrške obiteljima s većim brojem djece posebice sada kada je ekonomska situacija na području Grada Pazina lošija. Argumenti kako je mogućnost gradskog proračuna ograničena je apsurdna posebice ako se osvrnemo i na neke druge amandmane na Proračun istog tog kluba, a koji su ujedno kao i ovaj prihvaćeni od Gradonačelnika, kojima se predlaže povećanje iznosa za održavanje spomenika zaslužnim građanima.
  Večeras na 16. sjednici Gradskog vijeća predložiti ćemo amandmane kojima bi se naknada vratila na 75%. Kako će to proći i tko će sve biti za i/ili protiv možete pratiti on line od 19 sati.

 5. Nezavisni napisao:

  U vrijeme kada su nam svima puna usta argumenata kako novaca nema , kako je teško donijeti proračun koji bi zadovoljio sve, naš Gradonačelnik nije predložio nikakav Plan uštede . Ponukani, a i razočarani odlukom Gradonačelnika da podrži prijedlog Kluba SDP-a i uzme 100.000,00 kuna iz sredstava za isplatu plaća djelatnicima Dječjeg vrtića Olga Ban ostaje nam za zaključiti da je to primjer kojim se naš Gradonačelnik vodi .

  U prijedlogu drugih ( II) izmjena Proračuna za 2014. godinu vidimo kako su se povećala sredstva u aktivnostima;
  Obilježavanja Dana grada i blagdana, sponzorstva i pokroviteljstva Gradonačelnika, gradske manifestacije i ostale aktivnosti. Da li je to smjer u kojem Grad planira ići? Jer i po planu Proračuna za 2015. vidljivo je da se te stavke nisu smanjile.
  Amandmani koje predlažemo su upravo s ciljem da tu nepravdu ispravimo i postojeća iako skromna sredstva kvalitetnije i isplatljivije rasporedimo.

  Vrtić skrbi o 480 djece, u ovoj godini imaju tri osobe više zaposlene , na zamolbu kojom bi im se odobrilo zapošljavanje još jedne stručne osobe (pedagoga) iz Grada još uvijek nije odgovoreno. Potreba za logopedom također postoji no to očito isto nije prioritet Grada.
  S druge strane imamo Klub SDP-a uz potporu Gradonačelnika koji se usuđuju s visoka sugerirati vrtiću nek bolje racionaliziraju i organiziraju posao i time opravdavaju svoj amandman. Apsurd je još veći kada vidimo na koji je to način Klub SDP-a odlučio preraspodijeliti taj novac. Dakle po njima glancanje bisti spomenika zaslužnih građana zaslužuje dobiti dio otrgnutog novca i u tome očito ne vide ništa sporno jer eto to je valjda jedan od prioriteta ovog grada. Ono što je na neki način još podmuklije je predložiti da dio tog novca ode i Udrugama. Pitam se koliko bi njih zaista prihvatilo taj novac znajući da je uzet našim najmlađima ?! Ako imamo za domjenke moramo imati i za djecu.Ako imamo za neisplative gradske manifestacije, novu božićnu rasvjetu , obilježavanja blagdana i donacije onda moramo imati i djecu ,a i za kreativne udruge i njihove aktivnosti i manifestacije koje ruku na srce ipak ovom gradu omogućavaju da se ima čime ponositi i pohvaliti kada je o kulturi i zabavi riječ. Ovim amandmanima predlažemo da skromnost pokažemo najprije tako. Uzmimo sebi i dajmo onima koji će to ili bolje iskoristiti ili im je nužnije. http://www.nezavisni-pazin.org/amandmani-na-konacni-prijedlog-proracuna-grada-pazina-za-2015-godinu-i-projekcije-za-2016-i-2017-godinu/

  1. stanko napisao:

   BRAVO Nezavisni.

 6. ranomzorom napisao:

  bravo nezavisni i samo tako napred, forši van i oprostin gaf s podrškon sdp-u :). ako prihvaćate savjet sugerira bin van da Patriciju natentate da češće izlazi za govornicu, ne znan za vas al meni se paralo da su se Demarku stisla jaja od straha. Šalu na stranu, super amandmani i sramota za sve ostale vijećnike ne samo ča ih nisu podržali nego ča se nisu udostojili ni nič raspravljat!

 7. partijaner napisao:

  Haha ne znam ča ste digli takovu galamu. da san ja na Vesninen mestu za te šolde ča je dobila manje da bin otkaz onima ča hi je morala zaposlit preko stranačke veze.

  1. Šipi napisao:

   Pitanje samo preko čije veze, jel Ids ili Sdp, moguce Ids cim se Sdp buni. Super su mi ti nasi politicari, hdz ko da ne postoji, sdp i ids nikad blizi , a nezavisni ciste za njima. Zivila politika ! Al ajd da ne seruckan samo rec cu da su me ugodno iznenadili nezavisni , prvi put gledan vijece i ako ste vajk tako nabrijani ima nade! Odjebite vise te metuzaleme i robote iz vijeca!

 8. pazin napisao:

  Bravo Nezavisni!!!
  A gospodinu Ivici koji toliko inzistira na bisti Vladimira Nazora poručujem neka pita svoju firmu za sponzorstvo pa neka se izradi od kamena nešto!

 9. pazin napisao:

  Bista Vladimira Gortana. Sorry

 10. sdp=ids napisao:

  Da li je još ki primjeti da se obrazloženje sdpovog amandmana na vijeću razlikuje od onog ča piše u dokumentima na stranicama Grada?Prije su spominjali neku racionalizaciju troskova i slicno, a sada ispada da ne podrzavaju neko novo zaposlenje u vrtiću? ča je onda točno? Od 47 minute nakon Valtera Gržinic zapocinje spiku i govori kako oni ne podržavaju novo zaspoljavanje i još se hvali kako dosta rijetko postavljaju amandmane :D ahahah Bome ovaj će im ostat zapamćen !

 11. uhljebi napisao:

  ej dal sad ispada da su udruge dobile tih 50 soma od sdp-a ča je uzeto vrtiću? ako da onda se nadan da ćeju reagirat, ne budite piz.., pošaljite poruku ili ostanite uhljebi!

 12. udruga napisao:

  Ako govorimo o udrugama u kulturi, s novcem koji su do sada dobili (na godišnjoj razini) već od davno ne bi niti djelovale. Tako da ova populistička mjera sigurno neće naići na odobravanje u tim udrugama. Također bi bilo dobro da sve udruge čiji proračun bude povećan na temelju ove odluke Gradskog vijeća solidarno novac kao donaciju uplate Vrtiću za njihove programe.

  1. udruga2 napisao:

   Udruga koja dobije novac od grada ne smije uplaćivati nikakve donacije. To su namjenska sredstva i ako ih ne utroši namjenski taj novac mora vratiti Gradu. Tako da, dobra ideja za protest, ali neizvediva na taj način.

 13. rlevak napisao:

  Nezavisnima čestitam na trudu, politički establishment nije htio slušat ali, vjerujem, ukoliko bude vrtiću nedostajalo novaca tijekom poslovanja, osigurat će ga, nekako će valjda!? Problem s logopedom za informaciju svim strankama, nije od jučer kako sam mogao čut na sjednici, vidljivo je da je to vama svima novitet, ja za taj problem znam bar jedno desetljeće, roditelji su do sad vozili dicu u druge gradove. Nezavisnima svaka čast na trudu i imate podršku da se toj dici osigura sve ča treba.

  Čak i povećanje sredstava za neke gradske manifestacije mi ne smeta ukoliko je to, investiranje u promiđbu, ukoliko je netko u ovom gradu nešto pozitivno napravio tim povećanjem. (u suprotnom ne)
  ALI smeta mi da netko troši novac na bistu Vladimira Gortana, ne zato jer je to on, Vladimir Gortan, već jer se troši novac ne nebitne stvari dok se borimo za egzistenciju.

  Od ovih tekstova koje sam čitao tu, najviše me čude oni, koji se isčuđuju koaliciji IDSa i SDPa??

  1. nestabilni napisao:

   da, taj odnos ids i sdp je toliko očit da je meni i dalje najveći minus nezavisnih ta podrška sdp-u na izborima. Ok trude se i reagiraju, nešto kao dokazuju da su ipak nezavisni ali ta vrludanja koja oni imaju su tragikomična. pa pogle samo taj sdp-ov amandman i gradonačelnik koji ga prihvaća – to je toliko očita veza da raspravaljat o tome jel amandman opravdan ili ne nema uopce smisla, to je amandman kojim se rješavaju dugovi i obaveze sdp-a i ids jednih prema drugima. Ne vjerujen u neki bolji Pazin s takvom politikom i takvim nestablnima, tj nezavisnima.

  2. logoped napisao:

   ako problem postoji već dulje vrijeme onda nesto u komunikaciji Vrtića i Grada šteka?! Također sve stranke manje više imaju neke svoje predstavnike u raznim odborima i vijećima pa bi tako za probleme mogli doznat na vrijeme. Predsjenik vrtičkog vijeća je SDP-ov Veljko Grković, a ravnateljica vrtića je isto bila na nekoj SDP-ovoj listi na izborima. Kako god očigledno je da interes nisu djeca nego neke druge stvari. Jadno !

   1. rlevak napisao:

    Nisam znao ove informacije, Valter je svima jasno rekao da je stanje čak i alarmantno, uputio ih je nek popričaju sa Dr. Rukavinom.
    3.14čku ćoravu, ne znam ča bih napisa na ovo sad, Ive i Blagonić nek počnu sa art terapijom, nek si nabave grotu i klešu njihove bistice, a dicu nek prepuste nekemu drugemu, ni to za njih!

 14. pazin napisao:

  Ne mogu vjerovat da nam dvojac ids sdp unistava grad godinama (realno-bez gospodarstvene smo buducnosti-delo si tu ne najdes) a ljudi jos uvijek zamjeraju nezavisnima podrsku koju su jednom davno dali, zeznuli se, naucili se pameti i vjerujem da se greska nece ponovit. Za razliku od super dvojca koji se bave podizanjem kredita i raznih nameta gradjanima da bi ih lakse otplatili

  1. nestabilni napisao:

   a otkud tebi info da su se naučili pameti? Bilo bi mi drago da su ali ja to baš i ne vidin.

 15. Anonimno napisao:

  A ne bimo malo pogledali stvar iz drugega kuta? U budžetu grada je sve više ljudi. Pazin sport je zaposli dva domara i čistacicu umjesto da dio njih kruži po ustanovama grada. Koliok znan, ostala je na plaći bivša ravnateljica Spomendoma. Zaposleno je dvoje novih ljudi u vrtiću. Kada to nezavisnima odgovara, onda to nazivaju uhljebljivanjem IDS-a. Ako se uhljebljivanje ne dogodi onda će protivnike napasti kao babaroge jer uzimajujadnoj dječici… hranu valjda. U svaken slučaju, nezavisni ostaju moralne vertikale. a nije smetalo kada su dobili mjesto zamjenika predsjednika gradskog vijeca – placu od nekih 2000kuna mjesecno. Krulcic je jasno objasnio kako se ide sa zaposljavanje u vrticu i da nikakvih zahtjeva za logopedom nema.
  Nezavisni su najveci populisti u ovom gradu kada igraju na niske strasti, pa koriste “ugrozenu djecicu” i slicon.

  1. tragedije napisao:

   hahahahah ako im je to bila nagrada jer su podržali Blagonića na izborima, jeftino su prošli uzevši u obzir koliku štetu su sebi napravili.Čuo sam u Bombonjeri pred cca tjedan dana Gržinića kako tumači sasvim drugačije taj njihov amandman. Dojma sam kako građanima nije prezentirana istina ni od strane Gradonačelnika, ni pročelnice, a najmanje SDP-a. Previše teorija kruži i gradom i internetom.Kalac je imao svoju verziju iz razgovora sa sindikalnim povjerenikom, na facebooku postoji druga verzija u grupi za vrtić, a SDP-ovci imaju samo do sada dve službene i jednu neslužbenu verziju. Zagora znan čitav svoj život i ono ča on ima a drugi nemaju je poštenje, lik je dobričina i uvijek spreman pomoć.Ovaj fail sa podrškon SDP-u će vjerujem pamtit dugo al ako mu je samo to za zamjerit oporavit će se. Kuraja!

   1. da se desi kemija napisao:

    tragedije, podijeli s nama tračeve iz Bombonjere :)

    1. tragedije napisao:

     a ne ne, čekam da se SDP još više zakopa u svoja opravdanja.(mali hint: nisam ja nego Boris Demark). Ali imam za vas jedan još bolji iz Bunkera, naime Blagonić (ili kako bi Gržinić naglasi BlagonIČ) se nakon vijeća u četvrtak pravda nezavisnima da on za amandman ni nanke zna do samog vijeća. Stay tuned…bit će toga još ;)

 16. ivan n napisao:

  A šta se biste tiče – pokvareno je staviti bistu skupa sa djecom. Na spomenike se svake godine troši 1 000 000 kuna. Uglavnom crkve. Biste nema mozda vec deset godina. I sad se trazilo da se to napravi i izdvoji odmah su krenule kritike. Zasto onda nezavisni ne daju dio novca koji mjesecno dobijaju od grada za djecu ili zasto nisu trazili da se od milijun kuna za crkve odvoji 30000 tisuca za bistu? to je populizam – na razini pernara.

  1. oj ivane napisao:

   Očito nisi upoznat radom Nezavsnih al oni su vjerovatno jedini koji većinu svog novca doniraju, isto tako oni i jesu predložili amandmane kojima bi se skinuo novac svim strankama i naknade clanovima odobra, vijeća itd…al ih ostale stranke nisu prihvatile. A bitu u komplet s djecom je stavio SDP…tako da dragi loše informirani Ivane komentar ti je loš u stilu sdp-ovih argumenta ili Sandijevih statusa…

 17. i ja napisao:

  Vladimir Gortan zaslužio je svoju bistu. A slažem se da je žalosno skidati novce vrtiću dok se crkve obnavljaju a nisu u državnom vlasništvu . Svi znamo koliko novaca ide kleru za zadovoljavanje svih njihovih potreba. Da se malo obratite njima za malo novaca koje smo ionako mi svi zaradili .

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.