U Dnevni boravak za mjesec dana

Foto: Glas IstreSkupština pazinskih umirovljenika

Naši ciljevi u sljedećih godinu dana su daljnja borba za poboljšanje statusa umirovljenika, i to izmjenom »švicarske formule« usklađivanja mirovina, poboljšanjem primarne zdravstvene zaštite i širenjem liste besplatnih lijekova. Potom kandidiranje projekta »Suradnja javnih i nevladinih organizacija do boljeg rješavanja problema starijih i invalidnih osoba« predpristupnim europskim fondovima (u suradnji s izolskim Društvom upokojencev) te razvitak i unapređenje programa »Dnevni boravak i pomoć u kući« za koji želimo da ne potraje samo do 2011. godine, već da postane konstantan, rekao je predsjednik Gradske udruge umirovljenika Danilo Vadanjel na prekjučerašnjoj godišnjoj skupštini.
Udruga trenutno ima 850 članova, što je nešto više od četvrtine ukupnog broja umirovljenika na Pazinštini. U proteklih su se godinu dana 1.382 umirovljenika odazvala akcijama mjerenja tlaka i šećera u krvi, 1.239 ih bilo je na nekom od 19 izleta i druženja, a 52 na odmoru u Istarskim toplicama, brojkama je predočio aktivnost udruge predsjednik Vadanjel. Podsjetio je na savjete korisnicima talijanskih mirovina i naglasio suradnju s izolskim Društvom upokojencev, ali i Gradom Pazinom, ovdašnjim Crvenim križem, Centrom za socijalnu skrb, Domom zdravlja te Hrvatskom strankom umirovljenika. Za programe udruge utrošene su 63 tisuće kuna, dok se 16 tisuća kuna »viška« prenosi u sljedeću godinu.
Gradonačelnik Neven Rimanić obavijestio je penzionere da je gotovo sva prostornoplanska dokumentacija za gradnju Doma umirovljenika riješena. Po gruboj procjeni Dom bi koštao 50 milijuna kuna, iako gradonačelnik vjeruje da će cijena na kraju biti bitno manja. Zbog visine investicije morat će se koristiti europski, državni i županijski fondovi, od kojih se očekuje izdašna pomoć. Naime, svi ostali istarski gradovi imaju nekakav vid smještaja za umirovljenike. Očekuje se daljnje razvijanje Starog Pazina pa će se u perspektivi na lokaciji Doma morati planirati medicinska ustanova, zaključio je gradonačelnik. Pročelnik za društvene djelatnosti Boris Demark rekao je da će za pet mjeseci biti dovršen glavni i izvedbeni projekt, koji izrađuje AG studio, vrijedan je 700 tisuća kuna, a financira ga Istarska županija. Po tom bi projektu Dom trebao imati površinu od 4.500 četvornih metara.
Za mjesec dana otvorit će se Dnevni boravak u Spomen domu, na 130 kvadrata, najavio je Demark. Marijana Krbavac, ravnateljica pazinskog Crvenog križa, nositelja programa »Pomoć u kući«, rekla je da je taj program startao početkom lipnja u svim općinama u kojima je bilo planirano, osim u Žminju i Svetom Petru u Šumi gdje će započeti tijekom rujna. Zaposleno je 12 ljudi, a voditelj će biti Radenko Vadanjel, rekla je Krbavac.

A. Dagostin
www.glasistre.hr

8 komentara na “U Dnevni boravak za mjesec dana”

 1. Anonymous napisao:

  Gle, gle nije li tata Danilo pronašao još jedan poslić svom sinčiću. Zar pjesnik, pisac i novinar Radenko ima kvalifikacije za ovaj posao? Ili se pak radi o nečem drugom. Nemojte misliti da je Radenka na ovo mjesto dovela politika? Ma Bože sačuvaj nas takvih pomisli.

 2. Anonymous napisao:

  Da ki?

 3. Anonymous napisao:

  Malo preuranjena izjava ravnateljice C.K. Marijane Krbavac. Još uvijek je nejasno kada će se krenuti s programom i tko će ga i od kada voditi?????

 4. galjardo napisao:

  Zašto preuranjena? Bio natječaj, odabrali…

  1. bakin napisao:

   … sina predsjednika Gradske udruge umirovljenika i gradskog vijećnika Danila Vadanjela. Živjeli!

  2. Anonymous napisao:

   Zato što ta priča nije završena, nego tek počinje.

 5. galjardo napisao:

  Kako nije završena? Ča će ki uložit žalbu? Da nebimo imali situaciju kao u TZ? Ma di je uopće taj natječaj bi objavljen da niki ni zna za njega? Koji su bili uvjeti?

 6. galjardo napisao:

  Bio je neki natječaj na posao.hr ali ne vjerujem da je to taj:
  (iz memorije googla)

  Radnik za pomoć u kući
  O poslodavcu
  Poslodavac Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog kri
  Kategorija Ostalo
  Mjesto obavljanja posla Pazin
  Rok za prijavu 3. 7. 2008.

  O poslu
  Opis radnog mjesta – Pomoćni radnik/ica
  – Traženo radnika: 2
  – Način zaposlenja: Na određeno vrijeme, trajanje radnog odnosa: 6 mjeseci
  – Radno vrijeme: Puno radno vrijeme
  – Uvjeti na radnom mjestu: Terenski rad
  – Inicijalni kontakt: GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA PAZIN, PROLAZ ERNESTA JELUŠIĆA 2, 52000 PAZIN S NAZNAKOM “ZA PRIJAM U RADNI ODNOS”
  – Način prijave: Pismena zamolba uz životopis Osobni dolazak
  Vrsta posla rad na određeno vrijeme
  Županija Istarska županija

  O zaposleniku
  Potrebna znanja i kvalifikacije – UZ PRIJAVU ZA NATJEČAJ POTREBNO JE PRILOŽITI:
  – ŽIVOTOPIS
  – PRESLIKU SVJEDODŽBE ILI DIPLOME
  – PRESLIKU DOMOVNICE
  – UVJERENJE O NEKAŽNJAVANJU (NE STARIJE OD 6 MJESECI)
  – PRESLIK RADNE KNJIŽICE
  – PRESLIKU VOZAČKE DOZVOLE (B KATEGORIJE)
  – Vozačka dozvola: Kategorija B
  Potrebna vozačka dozvola B kategorije

  HZZ podaci
  Dodatne informacije
  (HZZ savjetodavac) SUZANA VRETENAR, Telefon: 052/621-914

  Kontakt podaci
  Naziv poduzeća Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog kri
  Adresa PROLAZ ERNESTA JELUŠIĆA 2
  Županija Istarska
  Telefon
  Kontakt osoba MARIJANA KRBAVAC

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.