U Draguću nastupilo 30-ak svirača

Draguć 2011Lagani vjetrić i ugodna kasnoproljetna temperatura dočekali su veliki broj posjetitelja koji su se u nedjelju navečer uputili u ovaj biser središnje Istre kako bi uživali na tradicionalnom 22. susretu Bajsi u Draguću.

Ispod ladonja na središnjem trgu u harmoničnom ambijentu drevnog Draguća manifestaciju je na bajsu otvorio cerovljanski načelnik Emil Daus kojeg su pratili Mauro Jačić na harmonici i Mirko Frančula na klarinetu. Tradicionalno, uslijedila je promocija novoizrađenog bajsa, a ovoga je puta glazbalo predstavio Vlado Prodan iz Prodani koji je bajs gradio tijekom zimskih mjeseci.

Na pozornici su se tada počeli redati nastupi pučkih glazbenih skupina kojih je do kraja večeri bilo gotovo trideset. Svi su u svom sastavu imali barem jednog bajsista, a od pratećih instrumenata mogle su se čuti harmonike, triještine, organići, violine, klarineti, trube i gitare. Bilo je tu starinskih valcera, polki, marći i šaltina s kojima se publici predstavilo 70-ak svirača uglavnom iz hrvatske, ali i slovenske Istre.

U dvosatnom programu koji su vodili Mirjana Pavletić i Vladimir Pernić zasvirali su gunjci iz Dragućske Vale, iz Marči Brega, Marušići, Cerovlja, Roča, Prodani, Kopra, Huma, Pazina, Pazinskih Novaki, Sovinjaka itd.

Istaknimo debitante: učenicu četvrtog razreda cerovljanske područne škole Alanis Lušetić koja je zajedno s iskusnim glazbenikom Markom Pernićem odsvirala šete paši te nešto starijeg Josipa Bolterštajna iz Pazinskih Novaki koji je s Lucijanom Jerončićem odsvirao valcer.

Posjetitelje koji su odlučili produžiti večer u Draguću do kasnih večernjih sati zabavljao je Provin band. Organizatori manifestacije i ovoga su puta bili Katedra Čakavskog sabora Roč i Općina Cerovlje.

glasistre.hr

1 komentar na “U Draguću nastupilo 30-ak svirača”

  1. BURSIC napisao:

    Bravo go. Emil Daus. Odkad ste Vi načelnik, u Draguću se nešto počelo događati.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.