U drugom dijelu tjedna stiže jaka promjena vremena, temperature zraka padaju ispod prosjeka!

vremenska_prognoza.jpgPred nama je nova promjena vremena. Već u srijedu slijedi pritjecanje hladnijeg i vlažnog zraka u Sredozemlje uz stvaranje ciklone.

Već u srijedu moguć pljusak

Kao uvod u jaču promjenu vremena u utorak poslijepodne i navečer očekuje nas postupan porast visoke naoblake. Zbog porasta vlažnosti zraka na nebu bi mogli češće uočavati dugotrajne kondenzacijske tragove zrakoplova tzv. contrailse. Zapuhat će slabo, na moru umjereno jugo.

Već u srijedu atmosfera će se postupno destabilizirati, stoga valja očekivati lokalne pljuskove praćene grmljavinom. Pljuskovi će češći biti u drugom dijelu dana i navečer, naročito na sjeveroistoku poluotoka i u Tršćanskom zaljevu gdje može biti i jačeg nevremena.

Glavnina pogoršanja u četvrtak

Uslijed produbljavanja ciklone u Genovskom zaljevu četvrtak donosi još nestabilnije vrijeme uz čestu kišu, pljuskove i grmljavinu. Iako će oborine imati konvektivan karakter, prema trenutnim izračunima modela prosječno se očekuje više kiše u odnosu na posljednju promjenu vremena.

Jugo će prema kraju dana okrenuti na buru i istočnjak uz osvježenje.

Idući dani nestabilni!

Kraj tjedna i vikend također bi mogli proteći u znaku promjenjivog vremena uz česte pljuskove, no bit će i sunčanog vremena, posebice uz obalu. No pošto je riječ o prognoziranom razdoblju koje izlazi iz okvira 5 dana za detalje ćemo se morati još malo strpiti.

istramet.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.