U Estoniji započeo YOTA 2013 susret

yota_2013_logoU Estoniji je nakon jučerašnjeg okupljanja timova danas vrlo radno započeo još jedan YOTA (Youngesters On The Air) susret u sklopu europskog programa Youth in Action. Najviše dosad, 81 sudionik ovog projekta razmjene mladih radioamatera iz 15 zemalja, idućih će 7 dana provesti u zelenom estonskom gradu Tartu, s vrlo zgusnutim rasporedom. Predavanja, radionice – praktični radovi, igre, razgledavanja, druženje, rad na radiouređaju i sve ono što su organizatori pripremili biti će gotovo nemoguće odraditi.

Pazinski su radioamateri Luka Spahić, Dominik Anđelini i Lea Šikić, zajedno sa Paolom Lančom iz Zagreba, te sa svojim mentorima Hrvojem Horvatom i Markom Pernićem stigli u Tartu nakon 15 sati putovanja preko Kopenhagena, Helsinikija i Talina. Navečer je slijedilo upoznavanje i prvi radni sastanak, a jutros jakim ritmom upoznavanja s projektom, predstavljanjem programa Youth in Action, određivanjem ciljeva, očekivanja i strahova sudionika, te podizanjem zastave, projekt je službeno zaživio. Naglasak projekta je prije svega na usvajanju neformalnih znanja i dobivanje certifikata Youthpass, kojim se kroz projekt usvajaju znanja komuniciranja, predstavljanja, kulturne razmjene, razmjene posebnih znanja i vještina ovisno o tematici projekta – u ovom slučaju radioamaterskih vještina.

Nakon početnog uvoda predstavljene su aktivnosti mladih radioamatera u WPX SSB natjecanju ove godine – SH3Y Multi-Multi, ES9C Multi-Multi, a razvila se i raznimljiva rasprava oko sadržaj internet stranica koji će se postaviti za ovu prigodu, s tendecijom da se od stranica YOTA grupe napravi i portal za mlade radioamatere. Popodne pripada planiranju i izradi predstavljanja svojih zemalja pod temom “Jedan dan u zemlji”, čiji će se rezultati predstaviti večeras, ali i idućih dana, a večer će se završiti zabavom i degustiranjem razne hrane i pića dovedenih iz svih krajeva Europe.

Fotografije pogledajte na www.rkp.hr.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.