U filmskoj potjeri izletjeli s ceste i policija i mladić iz Buja

Policijska potjera za 21-godišnjim vozačem iz Buja, koji se nije želio zaustaviti na policijski znak već se dao u bijeg, završila je izlijetanjem s ceste i policijskog vozila i vozila kojim je upravljao mladić.

Policija je, naime, u nedjelju oko 4 sata u Kršanu pokušala zaustaviti ‘renault’ kojim je upravljao 21-godišnjak no, mladić se oglušio na policijski znak i počeo bježati u smjeru Pazina. Policijska ophodnja krenula je u potjeru za njim te su ga u Gračišću pokušali preteći, međutim mladić je prešao na lijevu prometnu traku na što je policija bili primorani odustati od pretjecanja zbog opasnosti da slete van kolnika i udare u kameni zid.

U potjeru se tada uključila i druga ophodnja, no 21-godišnjak je i njih sprječavao da ga obiđu i blokiraju mu daljnji bijeg, stalno prelazeći na suprotnu stranu kolnika, krivudajući i ugrožavajući promet iz suprotnog smjera. Došavši do raskrižja za Kičer, policija ga je uspjela obići i doći ispred njega. No, tada je 21-godišnjak desnom stranom automobila udario u policijsko vozilo, nakon čega su oba automobila sletjela s kolnika pri čemu je 21-godišnjak lakše ozlijeđen.

Mladić je na koncu uhićen i doveden u policijsku postaju, a nakon ispitivanja protiv njega je Općinskom državnom odvjetništvu u Puli podnesena kaznena prijava, dok se prekršajnom sudu podnosi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.