U Gračišću Festival istarskih maneštri; Vidova odgođena za utorak

GračišćeGračišću se je u subotu održao 8. po redu Festival Istarskih manešti. Okupilo se 14 timova, koji su cijelo subotnje popodne marljivo kuhali maneštre. Oblačno i tmurno vrijeme bilo je cijelo popodne, ali ipak se je manifestacija uspjela održati.

Ocjenjivački žiri u sastavu Dino Vlačić, Franko Lukež, Edi Mružin, Irma Šuran i Ivan Mijandrušić odlučio je da su najbolje maneštre “Maneštra z jačmikon” Bistroa pod Lipom i “Zelena maneštra” Konobe Jakovčić. Prvi puta su dvije maneštre sakupile isti broj bodova i podijelile prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je “Maneštri z koromačon” Hotela Lovac, dok je treće mjesto pripalo “Maneštri z repom i fažolom” Turističke zajednice Čavala. “Primorska maneštra” koju su kuhali Kuhari s prik Učke bila je najbolja maneštra po mišljenju publike.

– Zahvaljujemo se svim kuharima koji su sudjelovali na manifestaciji. Sve je bilo odlično, jedino nas vrijeme nije poslužilo. Sljedeće godine priželjkujemo ljepše vrijeme i još veći broj posjetitelja; rekao nam je načelnik Općine Gračišće Ivan Mijandrušić.

Tradicionalna pučka fešta Vidova odgođena je za utorak 22.6.
-Zbog loših vremenskih uvjeta bili smo primorani odgoditi Vidovu. Nakon konzultacija sa svim učesnicima, donijeli smo takvu odluku iz opravdanih razloga, te se nadamo da će nas u utorak i vrijeme bolje poslužiti; istaknuo je Mijandrušić.

Program za Vidovu ostaje isti. Sportski program počinje u 14:00 sati kada su na rasporedu završnice boćarskog i malonogometnog turnira. Biciklijada za sve uzraste počinje u 16:00 sati, a voziti će je i rekreativci i aktivni biciklisti koji će biti podijeljeni u 2 skupine.

U 19:00 sati je na rasporedu glavni događaj večeri, lokalna atrakcija „Trka s tovari“ (utrka s magarcima). Nakon utrke s tovarima slijedi plesna zabava uz Duo Fenix i Koktelse koja će potrajati do kasno u noć.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2020.