U hladnjači Purisa izgorjelo 5,5 tona mesa

U kamionu hladnjači izgorjelo je 5,5 tona mesnih prerađevina tvrtke Puris iz Pazina u noći s petka na subotu u Šišićevoj ulici u Utrini, a samo brzom intervencijom vozača i vatrogasaca nije došlo do veće tragedije.

Naime, Denis P., vozač kamiona koji je u vlasništvu tvrtke Transporti Frigo Pamić iz Žminja, spavao je u kabini i na parkiralištu čekao jutro kako bi iskrcao teret u Purisovo skladište u Šišićevoj.

Nešto prije tri sata u noći probudili su ga neobični zvukovi pa je izašao iz kamiona provjeriti što se događa. Tada je ugledao dim i vatru koji su sukljali iz stražnjeg dijela plafona kamiona. Vatru je prvo pokušao sam ugasiti, no kako mu to nije uspjelo, pozvao je vatrogasce.

– Sreća da sam se na vrijeme probudio, vatra je mogla zahvatiti i stranice kamiona pa doći i do kabine u kojoj sam spavao. Ne vjerujem da je itko pokušao potpaliti kamion, pa nije nitko valjda toliko lud da bi i mene zapalio – rekao je potreseni vozač Denis P.

Iako očevid danas poslijepodne još nije bio gotov, vozač pretpostavlja da je došlo do kvara na električnim instalacijama koje se nalaze u stropu kamiona. Kako kaže, nije primijetio da je bilo tko pokušao provaliti u kamion. U Šišićevoj ulici nalaze se Purisovo skladište i diskont, a prema izjavama nekih stanara Utrina, provalnici su već nekoliko puta obijali Purisove kamione.

Plijen bi obično bio po nekoliko kašeta sa salamama ili svježim mesom, koliko bi lopovi uspjeli ponijeti sa sobom. Šteta nastala požarom još nije procjenjena. Iako, na sreću, u požaru nitko nije stradao, na zgarištu se lakše ozlijedio jedan vatrogasac. On je, naime, u jednom trenutku nespretno stao te ozlijedio nogu, a liječnička pomoć pružena mu je u Klinici za traumatologiju.

Hladnjaca Puris

prenosi Barkun.hr
photo Jutarnji.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.