U Hrvatskoj se teže živi

foto: Dnevnik.hrHrvatski građani sve teže spajaju kraj s krajem. Danas su Zagrepčani prosvjedovali pred Poglavarstvom, a Ministarstvo gospodarstva naredilo je vraćanje cijena nekih proizvoda na prijašnje. Kako će to utjecati na građane?

Gosti 10 do 8, Jagoda Milodrag Šmid, županijska povjerenica SSSH, Slobodan Ljubičić, direktor Holdinga, te Esed Solaković razgovarali su o drastičnom povećanju cijena u posljednje vrijeme.

Gost predstavnik prosječne hrvatske obitelji, Esed Solaković, koji živi sa zaposlenom suprugom i dvoje djece od mjesečnih prihoda od oko 6.000 kuna, kazao je kako je život u Zagrebu postao nepodnošljiv. Samo jedan od mnogobrojnih primjera je povećanje cijene radničkog pokaza koja je s 210 skočila na 290 kuna.

‘Prije dvadesetak godina s plaćom sam mogao pokriti zaostatke računa, tekuće račune i živjeti još mjesec dana’, Solaković je usporedio situaciju. Kaže da si ne može priuštiti odlaske na kulturne događaje, a na ljetovanje ide samo zahvaljujući činjenici što mu sestra živi na moru.

Zbog poskupljenja život u Hrvatskoj frustrira svakog prosječnog građanina. Osvrćući se na zahtjeve građana i sindikata, Jagoda Milodrag Šmid rekla je da se oni odnose na povratak cijena na staro i poštivanje procedure za podizanje cijena.

Direktor Holdinga tvrdi da poskupljenja nisu pretjerana.

‘Prema našem sudu, cijene nismo pretjerano korigirali. Taj ćemo novac iskoristiti za sanaciju zagrebačke vodoopskrbne infrastrukture, odnosno očuvanje socijalne politike grada Zagreba’, branio se Ljubičić.

Na pitanje zašto ne troše financijska sredstva europskih fondova, već novac građana, Ljubičić je kazao kako to nije pravo trgovačkog društva već lokalne uprave i samouprave.

Dnevnik.hr

1 komentara na “U Hrvatskoj se teže živi”

  1. Anonimno napisao:

    ajme koja novost…u hrv.se teže živi….novost i pol

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.