U Istri prošli vikend 32 nesreće, dvije osobe smrtno stradale

Nesreće u IstriTri dana, 32 prometne nesreće i dvije poginule osobe. Ovako otprilike izgleda rezime vikend izvješća prometne policije kojime je crna statistika poginulih dosegnula broj 40. Toliko je, naime, osoba poginulo na istarskim prometnicama od početka ove godine, a da stanje stvari ne ide na bolje govori ostatak statističkog izvješća koje iz vikenda u vikend izgleda isto. Neprilagođene brzine i alkohol sveprisutni su.

U 32 prometne nesreće, koliko ih se u Istri dogodilo protekloga vikenda, smrtno su stradale dvije osobe, dvije su zadobile teške tjelesne ozlijede, a 7 ih je lakše ozlijeđeno, izvijestili su nas iz prometne policije.

Najviše nesreća dogodilo po noći, njih 19, te po mokrom i skliskom kolniku 18.

Najčešća dob prouzrokovatelja prometnih nesreća je između 20 i 25 godina, njih osam, te između 50 i 60 godina, njih sedam. Kao greška vozača brzina je ponovno kumovala u 15 slučajeva što je gotovo 50 posto. Do 6 nesreća došlo je zbog nepoštivanja prednosti prolaska, a kod 4 sudionika nesreća zabilježena je prisutnost alkohola.

Kao vrste prometnih nesreća najčešći su bili bočni sudari njih 9, zatim naleti vozila u kretanju 8 te 4 frontalna sudara.

U redovnoj kontroli prometa policija je kontrolirala 379 vozila, a zabilježeno je 229 prekršaja. Iz prometa su isključena 52 vozača i 10 vozila. Naravno, i ovoga vikenda najviša mjesta policijske statistike zauzeli su alkohol u 39 i brzina u 30 slučajeva.

Barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.