U Istru dolazi 200 državnih inspektora

drzavni_inspektorat_2013Pulom se munjevito proširila vijest o navodnom dolasku oko 200 inspektora raznih državnih tijela u Istru. U Državnom inspektoratu tu nam informaciju nisu potvrdili, ali kažu da se pojačani inspekcijski nadzori organiziraju po potrebi i procjeni u pojedinim područjima i djelatnostima, u skladu s planom i programom rada za glavne turističke sezone, kao i tijekom cijele godine.

– Tijekom glavne sezone aktivnosti Državnog inspektorata na priobalju i otocima usmjerene su prvenstveno na neregistrirano obavljanje djelatnosti i kontrolu općih uvjeta obavljanja djelatnosti (uključivo i kontrolu legaliteta iznajmljivanja smještajnih objekata građana u domaćinstvu i stranih državljana), bespravno kampiranje i moguće druge povrede propisa iz područja ugostiteljstva, pružanja usluga u turizmu i boravišne pristojbe, ističu u Državnom inspektoratu.

Drugi jednako važan segment nadzora u vrijeme glavne turističke sezone svakako je zaštita gostiju kao potrošača u smislu osiguranja kvalitete usluga, normativa, pridržavanja cijena usluga, izdavanje računa i drugo.

– Treće područje rada su kontrole usmjerene na radne odnose i zaštitu radnika kod poslodavaca u ugostiteljstvu i turizmu, a pored gospodarskih inspektora i inspektora rada, u provođenju turističke sezone u ugostiteljskim i turističkim objektima angažirani su i elektroenergetski te inspektori opreme pod tlakom. Svi će oni, temeljem propisa, poduzimati zakonom propisane mjere u slučajevima kada se utvrde povrede propisa. Nadamo i dobroj suradnji s djelatnicima MUP-a, prekršajnim sudovima i turističkim zajednicama, jer će to doprinijeti uspješnoj provedbi glavne turističke sezone, poručuju iz ureda za odnose s javnošću Državnog inspektorata.

glasistre.hr

1 komentara na “U Istru dolazi 200 državnih inspektora”

  1. x napisao:

    Koga će nego kravu s mlijekom. Istra je uvjek imala poseban tretman pa stoga ništa nije čudno. Tako imamo i najskuplje plaćanje tunela dok je Imoćanima i Makaranima čak bilo obećano da neće ni plaćati. A s kraćim tunelom opet će plaćati manje od nas. Zašto se sve države odnose tako maćehinski prema Istri?

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.