U Kuću za pisce stigao Mirnes Sokolović

mirnes_sokolovic_2014Siječanjski gost pazinske Kuće za pisce – Hiže od besid sarajevski je pisac i književni kritičar mlađe generacije Mirnes Sokolović. Na bosanskohercegovačkoj i regionalnoj književnoj sceni aktivan je od 2009. godine kada je s kolegama, tadašnjim studentima, pokrenuo književni časopis Sic, koji se kritički bavi postjugoslavenskim književnostima.

Prošle je godine Sokolović objavio prvu knjigu, roman “Rastrojstvo”, a tijekom boravka u Kući za pisce priprema svoju drugu knjigu, zbirku eseja i književnih kritika objavljivanih u zadnjih pet godina, uz nove tekstove koje piše upravo sada u Pazinu. U toj će se svojoj knjizi baviti, odao nam je pazinski književni gost, angažiranom postjugoslavenskom književnošću, zatim tradicijom i nacionalnim kanonima ustoličenim u postjugoslavenskim književnostima i posebno u bošnjačkoj književnosti te u trećem dijelu promišljanjem vlastitih ideja o tome kakva bi književnost danas trebala biti, a po njegovu bi mišljenju ona trebala biti oslobođena upravo ta dva dominantna “jezika”.

Susret Mirnesa Sokolovića s pazinskom publikom zakazan je za srijedu, 22. siječnja, u 19 sati u Kući za pisce, a književnu večer moderirat će Neven Ušumović.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.