U Lanterni održana 19. Istrijada

2Tradicionalno okupljanje istarskih studenata koji studiraju u Rijeci, Zagrebu, Trstu i Puli održalo se od 3. do 5. svibnja u apartmanskom naselju Lanterna. Ove godine pridružili su im se i studenti iz Ljubljane, gdje je nedavno osnovan Studentski klub Istrijana i Primoraca.

Studenti okupljeni u Klubove istarskih studenata u navedenim gradovima ‘odradili’ su tri dana programa popunjena nizom edukacije i zabave.

Prvog dana (petak) je na otvorenju 19. Istrijade predstavljen rad svih klubova, uz prisustvo Borisa Miletića, Valtera Flega, Miodraga Čerine i Patricije Smoljan. Uslijedila je parlaonica na kojoj se diskutiralo o razlikama i sličnostima studiranja u Hrvatskoj i EU, studentskoj mobilnosti i prednostima razmjene studenata. Ulogu moderatorice iznijela je Manuela Hrvatin iz Istarske Županije. Prvi dan je završio sa predavanjima na temu života i običaja u Istri, te štorija i mitova iz njene bogate povijesti.

Drugoga dana (subota) su studenti posjetili istarsko mjesto Završje, gdje im je prezentiran program revitalizacije mjesta pomoću EU fondova. Nakon obilaska, pješačenjem po Parenzani prešli su trasu od Završja do Livada a u večernjim satima zabavili se uz Masters Band Rovinj.

Posljednji dan (nedjelja) bio je rezerviran za opušteno druženje i zabavu uz sportske aktivnosti poput pljočkanja, nogometa i odbojke na pijesku, dok su se neki i prvi puta okupali u moru u ovoj godini.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.