U Livadama nedostaju tri školske generacije

livade_os_2013U Osnovnoj školi “Vazmoslav Gržalja” sve je spremno za početak nastave. Buzetsku školu u novoj školskoj godini ukupno će polaziti 450 učenika, od toga u matičnoj školi u Buzetu njih 346, u Područnoj školi Roč 50, u Vrhu 35, u Livadama 15, a u Lanišću, jedinoj područnoj školi koja ima samo niže razrede, četiri učenika. Prvašića je svugdje uglavnom isto kao i lani.

Buzetska će škola, vjerojatno prvi put u svojoj povijesti i jedina u Istri u ovog školskoj godini, u Područnoj školi u Livadama imati kombinaciju 5. i 8. razreda.

– U Livadama je samo jedan učenik petog razreda tako da škola nije dobila suglasnost za čisti razredni odjel već za kombinaciju. U nižim razredima imamo kombinaciju 1. i 2. razreda. S obzirom da nemamo učenika za 3., 4. i 6. razred ispada da u Livadama nedostaju tri školske generacije, izjavila je ravnateljica Mirjana Blažević.

Prvi dan nastave za učenike od drugog do osmog razreda u matičnoj školi u Buzetu počinje u ponedjeljak u 8.15 sati. Autobusi za povratak učenika kućama kreću ispred škole u 10.45 sati. Od utorka, autobusi će voziti prema uobičajenom redu vožnje, prvi u 12.30 sati, a drugi u 13.30 sati. Prvog nastavnog dana nije potrebno donositi školske knjige.

Produženi boravak za učenike drugog, trećeg i četvrtog razreda matične škole počinje s radom u ponedjeljak, a za učenike prvog razreda u utorak. Marenda za sve učenike koji je uzimaju u školskoj kuhinji počinje u srijedu.

Svim učenicima u područnim školama u Vrhu i Livadama nastava počinje u ponedjeljak, u 7.45 sati, a u područnim školama u Roču i Lanišću istoga dana u 8.15 sati.

Mališani će bus čekati pod vedrim nebom

Dok su osnovci uzbuđeni zbog ponovnog susreta sa školskim prijateljima, roditelje koje žive u naseljima uz državnu cestu Buzet – Roč brine hoće li se pravovremeno postaviti autobusne čekaonice na stajalištima da djeca ne bi bila izložena vremenskim neprilikama dok čekaju autobus. Prilikom rekonstrukcije ceste Buzet – Roč dvije su zidane čekaonice srušene, neke su staklene odmaknute, a sada će se za sva stajališta nabaviti nove.

Tijekom jučerašnjeg dana nismo uspjeli dobiti informacije od predstavnika Hrvatskih cesta, investitora obnove ceste, ali neslužbeno doznajemo da čekaonice neće biti gotove do početka školske godine jer se rade po narudžbi.

glasistre.hr

1 komentara na “U Livadama nedostaju tri školske generacije”

  1. vesna napisao:

    više razrede u Livadama treba ukinut da bi školstvo dobilo na ozbiljnosti i renomeu… o šoldima da ne govorim koliko bi ta 3 učenika bilo jeftinije vozit u Motovun ili Buzet…. ala, ala tr nisu to Premuda ili Jabuka da ti trba 24 ure do gradske škole i nazad

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.