U Motovunu osnovana Udruga fotografa Fotovun

U subotu je, s početkom u 17h, u Vijećnici Općine Motovun održana Osnivačka skupština Udruge fotografa Fotovun, kojoj se odazvalo 23 članica i članova. Budućim članicama i članovima Udruge fotografa Fotovun dobrodošlicu je u ime domaćina poželio Tomislav Pahović, načelnik Općine Motovun, koji je pohvalio ideju Inicijativnog odbora o osnivanju fotografske udruge u Motovunu, te je poželio Udruzi fotografa Fotovun uspješan budući rad.

U ime Inicijativnog odbora Udruge fotografa Fotovun nazočnima se obratio David Matković, koji se zahvalio domaćinu na kvalitetnoj suradnji i velikoj podršci u realizaciji ideje, te objasnio razloge osnivanja Udruge fotografe Fotovun:

– Motovun smo izabrali jer je to mjesto u kojem se miješaju povijest, umjetnost i kultura, ali ujedno i mjesto budućnosti, idealno za umjetničko stvaralaštvo. Oduvijek je Motovun bio muza kreativnim stvaraocima i prekrasna pozornica za prezentaciju kreativnog rada. Time smo se vodili pri stvaranju ove ideje, smatrajući također kako u Istri postoji potreba za osnivanjem još jedne udruge koja će okupljati fotoentuzijaste i razvijati fotografsku kulturu, koja je logična nadogradnja kulturne i umjetničke ponude Motovuna. U svom radu ćemo težiti kvalitetnoj suradnji sa ostalim udrugama i zajednicama koje djeluju u Motovunu na opću društvenu korist naše matične sredine.

Za predsjednika Udruge fotografa Fotovun jednoglasno je izabran David Matković, koji će ujedno biti i predsjednik Upravnog odbora Udruge. U Upravni odbor Udruge jednoglasno su izabrani Luka Laganis i Valdi Šker, koji će obavljati i funkciju tajnika udruge.

Udruga će okupljati ljubitelje fotografije, odnosno amaterske i profesionalne fotografe sa područja cijelog istarskog poluotoka, pa su se tako Osnivačkoj skupštini, osim članova sa područja Motovuna, odazvali i budući članovi iz Pule, Labina, Pazina, Buzeta, Umaga, Buja i ostalih istarskih mjesta. Djelatnost Udruge fotografa Fotovun čine promidžba, razvitak i unapređenje fotografije kao tehničke i umjetničke discipline, populariziranje i razvitak fotografske kulture, poticanje svih oblika stvaralaštva u području fotografije te zaštita i promicanje interesa i uvjerenja članova u tim područjima.

Osnivačkoj skupštini, je među ostalim gostima, prisustvovala i Iva Prodan Jeletić, direktorica Turističke zajednice Motovun koja je izrazila želju za kvalitetnom budućom suradnjom.

Nakon formalnog dijela Osnivačke skupštine, nastavljeno je druženje članova u prostoru Udruge fotografa Fotovun. Udruga će djelovati u Motovunu na adresi Trg Andrea Antico 1.

iPazin.net

© iPazin.net portal 2001. - 2024.