U Motovunu predstavljen Istrian Wine Run 2015.

2Jučer je u sklopu 18. Motovun Film Festivala predstavljen Istrian Wine Run 2015., jedinstvena atletska utrka u kojoj maskirani sudionici trčeći kroz vinograde sjeverozapadne Istre obilaze vinske podrume nekih od najboljih istarskih vinara degustirajući pritom vrsna vina i tradicionalne delicije toga kraja. Trojica istaknutih hrvatskih vinara, Ivica Matošević, Gianfranco Kozlović i Moreno Degrassi tim su povodom zainteresiranim posjetiteljima približili koncept utrke otkrivši im usput poneku tajnu uspješne proizvodnje vina.

Ovogodišnje, drugo izdanje utrke Istrian Wine Runa održati će se 6. rujna, a njezina atraktivna trasa spojit će živopisni Momjan, Buje i Brtoniglu s konačnim ciljem u Umagu. Svi zainteresirani mogu se do 15. kolovoza prijaviti u jednu od tri kategorije – maraton, polumaraton ili štafetu (3x7km), a predstavnici medija moći će međusobno odmjeriti snagu i izdržljivost u zasebnoj kategoriji, novinarskoj štafeti.

„Maraton je pokrenut po uzoru na legendarni francuski Marathon du Médoc, poznat i kao vremenski najduži maraton, a kojeg svake godine posjeti više od 10 tisuća trkača iz cijeloga svijeta, obilazeći pritom vinarije glasovite pokrajine Bordeaux. Nakon prošlogodišnjeg prvog istarskog vinskog maratona i mnoštva pozitivnih komentara, ove godine smo odlučili dodatno proširiti program i sudionicima ponuditi još bogatiji i zabavniji doživljaj. Ovogodišnji novitet je i novinarska štafeta u kojoj besplatno mogu sudjelovati svi pripadnici medija. Sveukupno očekujemo više od 800 natjecatelja koji će zasigurno uživati u odličnoj ruti na kojoj ih čeka deset vinskih podruma, uz dodatne opskrbne stanice s dobrim vinom i domaćim delicijama. Uz bodrenje navijača, živu glazbu i animacijski program, pobrinuli smo se da sve prođe u opuštenom i veselom tonu. Sve u svemu, dobra zabava je zagarantirana!“, izjavio je na predstavljanju Istrian Wine Runa Senad Hodžić, organizator i predsjednik sportskog društva „Trickeri“.
Ivica Matošević, predstavnik vinara i član Upravnog odbora Vinistre te jedan od idejnih začetnika vinskog maratona istaknuo je kako je i sam strastveni trkač, koji nije htio propustiti priliku da kroz ovakvu manifestaciju spoji svoje dvije ljubavi. „Cilj nam je preko Istrian Wine Runa ljudima na zabavan i pristupačan način približiti, uz ljepote istarskog kraja, i bogatstvo naše vinske ponude. Istarska vina se polako, ali sigurno probijaju na svjetsku scenu, a na nama je da kroz stalnu edukaciju i inovativnu promociju svrstamo Istru tamo gdje po kvaliteti i pripada, u sam vrh europske enološke ponude“, naglasio je Ivica Matošević.

Istrian Wine Run pokrenut je 2014. godine s ciljem promocija vinske i gastronomske ponude sjeverozapadne Istre kroz organizaciju dodatnih turističkih sadržaja. I ove su godine svi sudionici pozvani da se maskiraju, a najoriginalniji među njima bit će bogato nagrađeni. Pobjednici u kategoriji maratona kući će ponijeti količinu vina jednaku svojoj težini, dok će članovi najboljeg novinarskog tima osvojiti atraktivni vikend aranžman za dvoje u Istraturistovom Sol Garden Istra**** hotelu u Umagu.

Sve detalje oko prijave i informacije o samoj utrci možete pronaći na: istrianwinerun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.