U nedjelju Karneval u Cerovlju

Nakon što su se proteklog tjedna izredali pazinski predškolci, školarci i srednjoškolci, ovog vikenda na Pazinštini započinje vrhunac maškaranog ludila. Sve je počelo danas u podne i pol u selu Fakini i Jureši pokraj Pazina otkud će se tamošnja velika maškarana skupina tradicionalno uputiti u obilazak okolnih sela i Pazina.

Udarni dan za većinu maškara bit će nedjelja. U Katunu Lindarskom maškarana skupina nazvana “Katun Airlines” sastaje se već u 9 sati, a zatim kreće u obilazak smjerom Zabrežani – Trošti – Stancija Pataj, u Pazin će stići u 13 sati, a zatim obići Lindar i Žminj.

U Ruhcima, gdje su proteklih dana zbog pojačanog vjetra imali problema s rekordno visokim desetmetarskim
pustom Štrumpfom, na glavni dan poklada maškare se sastaju već u 10 sati. Otud kreću prema Pazinu (Rijavac), Šuranima, Brečevićima, Žužićima, Rajkima, Muntrilju, Levakima, Frankovićima, Zovićima, Brajkovićima, Katunu Trviškom, Maloj i Veloj Trabi, a povratak u Ruhce zakazan je u 19 sati nakon čega slijedi večera uz zabavu i ples.

Najveća karnevalska parada maškaranih grupa, Karneval u Cerovlju, na kojoj će nastupiti osam skupina s Cerovljanštine i gosti iz drugih općina počinje u 13 sati na mjesnom trgu, a potrajat će sve do večeri kada slijedi večernji maskenbal u velikom šatoru. I tamošnje će maškare tijekom dana obilaziti okolna sela, gdje će ih tradicionalno primiti gostoljubivi mještani.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.