U nedjelju počinje Sedam dana stvaranja

2“Sedam dana stvaranja je u pravom smislu radni prostor, platforma koja u produkcijskom i edukativnom smislu pruža infrastrukturu za zajednički rad i mogućnost da se krajnji produkt predstavi u zajednici u kojoj nastaje, ali i mnogo šire. Misija 7DS je omogućiti strukturu za interdisiplinarno djelovanje, stvaranje edukativnog međunarodnog okruženja koja spaja različite oblike i načine umjetničkog i kreativnog stvaralaštva. Projekt koji je okrenut stvaranju, a ne konzumiranju umjetnosti i kreativnosti.” Na ovaj način pokretači festivala opisuju Festival 7 dana stvaranja koji se održava po 12. put u pazinskom kaštelu, od 9. do 15. kolovoza 2015. godine.

Tijekom festivala u Pazinu se odvija 6 iskustvenih i jedna projektna radionica. Sudionici radionica tijekom sedam dana stvaraju na određenu temu da bi na kraju na zajedničkom multimedijalnom događaju UPRAVO STVORENO zadnjeg dana festivala u pazinskom Kaštelu javnosti prikazali produkt radionica.

Osim radionica, Festival priprema i večernji program svakoga dana u pazinskom kaštelu.

Tijekom sedam dana festivala u Pazinu se odvijaju iskustvene radionice:

Šenji V – radionica crtanja: fokus radionice je na crtežu a tema je istarski pejzaž, zabilježiti njegovu mutaciju putem likovnog izražavanja i pritom imati na umu povijesni, etnički, arheološki, gastronomski, društveni i duhovni aspekt tog kraja.
24 kroz 7 – kustoska radionica: Sudonici/e ove radionice će se duž sedam dana upoznati s različitim pozicijama: slušatelja, čitatelja, komunikatora, reportera, daktilografa/prenositelja događanja, spisatelja, kritičara, a ujedno i kustosa koji se djelomično zrcali kroz sve te aktivnosti i stavove.
Halitus – radionica filmskog eksperimenta u sklopu koje će svaki polaznik imati priliku snimiti film u ozračju potpune autorske slobode, uz mentorsku pomoć.
Frenkenstein – neverbalni teatar/akrobalans/kontakt-žongliranje: radionica koja će kroz dvodijelni program polaznike obrazovati u temeljnim znanjima neverbalnog kazališta, akrobalansa te potencijalno kontakt-žongliranja s ciljem uprizorenja kultne priče o Frankensteinovu čudovištu.
7 dana kompozicije – glazbena radionica koja će stvarati kompozicije koristeći razne instrumente ili glasove, elektroniku, field recordins (terensko snimanje) i improvizaciju. Radit će se u suradnji sa kazalištem, plesom i vizualnim projekcijama.
Riječ-Tijelo-Prostor – književna i radionica pokreta: Radionica će se prvenstveno baviti odnosom između teksta i tijela, a također i tih komponenti u odnosu na dani ambijent.

Projektne 7ds radionice 2015:

Foto laboratoriji, stari zanati – nadogradnja: Kroz radionicu fotografije pozvani sudionici će imati priliku dobiti znanja i vještine o tradicionalnim tehnikama fotografiranja i razvijanja filmova.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.