U nedjelju stiže izražena hladna fronta

Do nedjelje nas očekuje sunčano vrijeme uz malu naoblaku. Temperature zraka bit će primjerenije lipnju nego li svibnju što se naročito odnosi na maksimalne dnevne vrijednosti. Puhat će slabi dnevni vjetrovi, a samo sredinom dana na otvorenom moru može biti prolazno umjerenog sjeverozapadnjaka.

U subotu poslijepodne i navečer doći će do porasta naoblake i jačanja istočnjaka, u noći na nedjelju i bure. Sa oblacima u nedjelju stižu i oborine koje neće biti naročito obilne. Prema sadašnjim izračunima prognostičkih modela na istarskom području prosječno očekujemo između 5 i 15 mm.

Za razliku od subote kada će maksimalne temperature zraka ponegdje dostići i 30°C u nedjelju slijedi pravi temperaturni šok. Sa hladnom frontom pristići će osjetno hladniji zrak sa sjevera Europe, tako da nas očekuje pad temperature zraka za 15 i više stupnjeva Celzija. Osjećaju hladnijeg vremena doprinosit će umjerena, povremeno i pojačana bura. Na Učki iznad 1200 metara nadmorske visine moguć je i snijeg, ali zbog slabih oborina do stvaranja pokrivača ne bi trebalo doći.

Smirivanje vremena nastupit će kao i kod prošle fronte razmjerno brzo, već u noći na ponedjeljak. Idući dani tako će donijeti donijeti sunčanije, ali i svježije proljetno vrijeme uz buru.

istramet.com

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.