U nedjelju u Pazinu i Grdoselu se održava 22. međunarodni dan pješačenja Istarske županije

Prva nedjelja u mjesecu svibnju uobičajeno je rezervirana za Međunarodni dan pješačenja Istarske županije koji će se po 22. put održati u Pazinu i Grdoselu u organizaciji Planinarskog društva „Pazinka“ iz Pazina.

Pješačenje će biti organizirano tako što će se pješaci podijeliti u dvije grupe. Prva (A) grupa, krenut će u 8 sati ispred Društvenog centra „Veli Jože“ u Pazinu, s time da okupljanje započinje 15 minuta prije toga. Preko šetališta Pazinske gimnazije, nastavit će Pazinskim planinarskim pute prema Grdoselu. Oko 10 sati tu će se spojiti ispred stare grdoselske škole s drugom (B) grupom, koja će krenuti otamo na pješačenje po novoobnovljenoj stazi Malenica i vratiti se natrag u Grdoselo na grah s mesom. Cijena ručka će biti 25 kuna i plaća se direktno pružatelju usluga, a svi zainteresirani za ručak se mole da se najave na broj mobitela: 098-9655-760 ili putem elektronske pošte na adresu: [email protected]. Uslijedit će glazbeni dio manifestacije na kojem će nastupiti Domski bend iz Doma za odrasle osobe Motovun, koji već godina uveseljava proslavu ovog pješačkog dana. Za 13 sati je planirana podjela diploma i priznanja polaznicima

Druge Opće planinarske škole, koja je netom završila u Pazinu. Nakon toga planiran je povratak planinara za Pazin gdje se dolazak planira za oko 16 sati. Zainteresirani sudionici pohoda moći će se okušati spuštanjem Zip linom preko Pazinske jame po promotivnoj cijeni.
Staza je nezahtjevna, dužina kružne staze (A) je 16 km a dužina kružne staze (B) je 6 km. Prijavom na pohod svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu; te da pristupa pohodu na vlastitu odgovornost. Prisutni na pohodu dužni su pridržavati se uputa vodiča iz PD Pazinke.

Partneri i pokrovitelji su Turistička zajednica središnje Istre, Zajednica sportskih udruga Grada Pazina te Istarska županija u okviru projekta “Edukacijom i kretanjem do zdravlja”.

Anton Finderle

7 komentara na “U nedjelju u Pazinu i Grdoselu se održava 22. međunarodni dan pješačenja Istarske županije”

 1. . napisao:

  Sramotno je da Istarska županija s partnerima i pokroviteljima nisu u stanju podijelitii besplatni grah koji je npr. u Lidlu po 9 kuna. Čudim se da nije uvedena i hodarina.

  1. ante broz napisao:

   partijaneri su sve pojeli,na Učki na velebnom skupu tzv.antifašista
   https://www.youtube.com/watch?v=Xi3ZMsCFT00

  2. planinarka napisao:

   osim (prefinog) graha bilo je tu i (besplatne) cuge, kave, keksa i kolačića,  žive glazbe i jako puno uloženog truda, vremena i volonterskog rada u pripremi staze i pohoda. Pješačenje je bilo sjajno! Odlična atmosfera, lijepo raspoloženje svih učesnika, pjevalo se i plesalo. Sve pohvale organizatorima i vodičima i nek’ nam je ovakvih pohoda čim više!

   1. Ha ha planinar napisao:

    Cuga besplatna? Ha ha ha Ki se hvali u nesto se uvali.

 2. briškula napisao:

  Vibra u dvorani je bila tako dobra, da je šteta da su naši vrli Pazinjani tako inertni i Europejce, kao i njihove domaćine Roženice nisu došli podržati u većem broju. Lazy people…mislim da bismo svi bili bolji ljudi kad bismo dilali vrijednosti koje promiče FAKs festival: entuzijazam i glazbeni užici… Palac gore i čestitka organizatorima i svima involviranima u organizaciju!!!

  1. Anonimno napisao:

   Komentar ti je na krivom članku.

 3. volonter napisao:

  To da čitatelj komentira da je komentar na krivom članku, a da su uspjeli propustiti još tri članka koja s time nemaju veze govori samo da o tome da ipazin, ne uspijeva shvatiti da ga je vrijeme s ovim volonterskim copy/paste novinarstvom se ne razvija. Radimo volonterski, ali za to loše.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.