U nedjelju u Pazinu počinje ovogodišnja zimska Action atletska liga Istre

TrčanjeU nedjelju, 20. studenog, s početkom u 11 sati s pazinskog Trga slobode započinje ovogodišnja, sedma Action Istarska zimska liga u trčanju, koja će se ove godine trčati u sveukupno osam kola. Prvo kolo uobičajeno kreće iz Pazina, gdje je liga i pokrenuta 2005. godine kad je na njoj startalo 12 trkača.

Staza utrke bit će duga 6.450 metara i jedna je od najtežih u ligi. Vodit će od Trga slobode do Kaštela, preko mosta
nad Pazinskom jamom do Gortanovog brijega. Odatle će se trkači spustiti preko naselja Rijavac natrag na Trg. Organizatori ovoga kola su pazinsko Sportsko društvo Trickeri i Triatlon savez Istarske županije. Utrka će se održati u suradnji s Društvom tjelesnih invalida Pazin koje prikuplja sredstva za kupnju kombi vozila prilagođenog prijevozu osoba s invaliditetom. Prilikom prijava moći će se uplatiti donacija u iznosu od 30 kuna, a Društvo osigurava ručak
u Hotelu Lovac neposredno nakon utrke.

Na utrkama lige nema startnine, zahvaljujući ovogodišnjim sponzorima lige – Actionu iz Pule i Leri iz Rovinja.
Uz njihovu pomoć na kraju sezone najbolji će biti prigodno nagrađeni, dok će svi koji sakupe šest ili više nastupa dobiti majicu. Od ove sezone za nastup na utrkama lige maloljetni natjecatelji trebaju odobrenje roditelja, staratelja ili trenera.
Bodovanje će se, kao i dosad, vršiti prema već uhodanom hendikep sustavu prema kojemu se dodatno honoriraju dob i spol trkača. Lanjski su pobjednici lige bili Ivan Stanić i Barbara Belušić koji dosad imaju po četiri osvojena naslova. Pored njih s titulama pobjednika lige mogu se podičiti Robert Juričić i Lucijan Matika u ukupnoj konkurenciji te Mirjana Kmačić Pellizzer i Tea Tomišić među pripadnicama ljepšeg spola. U juniorskoj kategoriji prošle su godine najbolji bili Kristina Orešnik i Petar Bratulić. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se srušiti prošlogodišnji rekordi kad je na posljednjem kolu u Puli bilo 120 natjecatelja, a sveukupno kroz cijelu sezonu njih čak 174.

Nakon Pazina karavana trkača seli u Poreč, gdje će se 4. prosinca trčati liga prvi put u organizaciji Elija Morelata. Nakon toga, treće kolo vraća se u središnju Istru, u Cerovlje, u organizaciji Sportske udruge Općine Cerovlje. Nastavlja dalje na istok, 15. siječnja iduće godine u Tupljak uz potporu Ivana Stanića i Općine Pićan, te dva tjedna kasnije u Rapcu uz Triatlon klub Albona Extreme. Šesto kolo je na rasporedu 12. veljače u Puli u organizaciji RSD Uljanik, sedmo 26. veljače u Svetom Petru u Šumi uz suport tamošnjeg načelnika Marija Bratulića i općine, dok je “grande finale” ove godine rezervirano za 4. ožujka u Rovinju u organizaciji Damira Mateisa, Mirjane Kmačić Pellizzer i rovinjskog Saveza sportova.

RASPORED

  1. kolo – Pazin  (20. studenog)
  2. kolo – Poreč (4. prosinca)
  3. kolo – Cerovlje (18. prosinca)
  4. kolo – Tupljak (15. siječnja 2012.)
  5. kolo – Rabac (29. siječnja)
  6. kolo – Pula (12. veljače)
  7. kolo – Sv. Petar u Šumi (26. veljače)
  8. kolo – Rovinj, finale (4. ožujka)

 

Glas Istre

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.