U novoj godini u novim prostorijama

GODIŠNJA SKUPŠTINA DRUŠTVA TJELESNIH INVALIDA

Nova tajnica pazinskog Društva tjelesnih invalida je Ester Fatur koja je zamijenila Miru Turčinović, a Gracijano Turčinović ostaje i dalje predsjednik, odlučeno je na godišnjoj skupštini udruge. Osim njih predsjedništvo čine Marija Učkar, Đulio Zidarić i Vilim Močibob, a nadzorni odbor Leonardo Jakus i Serđo Jedrejčić. Za Hrvatski savez udruga tjelesnih invalida delegiran je predsjednik Turčinović.
Istodobno su proglašeni najaktivniji sportaši-rekreativci u lanjskoj godini: Slavka Mrgan, Dalibor Rusac, Tihomir Srblin i Marija Brajković. Zahvalnicu za doprinos i pomaganje u radu DTI-ja dobio je Klaudio Foško te bivša tajnica Mira Turčinović.
Prihvaćeno je izvješće o radu i financijskom poslovanju za razdoblje od 2004. do 2008. te donesen program rada i financijski plan za ovu godinu. Član društva Alojz Ujčić požalio se što čak ni 80-postotni invalidi ne mogu dobiti invalidsku naljepnicu za parkiranje ako invaliditet nije vezan uz donje ekstremitete, dok je Marija Učkar predložila da se osnuje likovna sekcija društva.
Promijenjena je adresa sjedišta udruge – ona obiteljske kuće predsjednika u Videtima kraj Svetog Petra u Šumi zamijenjena je adresom novih prostorija u bivšoj pazinskoj vojarni. Tih bi se 20 kvadrata moralo adaptirati. Nakon useljenja u nove prostorije cilj udruge je da u njoj zaposli jednog člana, barem na pola radnog vremena, zbog povećanog obima posla. Društvo je s početnih 15 naraslo na 70 osoba. Nabavka kombija također sve više postaje nužnost.
– Obilježavanje Dana zdravlja, terapijsko jahanje na ranču obitelji Srblin, javna tribina o poboljšanju življenja osoba s invaliditetom, humanitarna biciklijada i koncert te česte sportske aktivnosti i druženja uspješne su aktivnosti koje smo provodili lani, a nastavit ćemo ih provoditi i dalje, istaknuo je predsjednik Turčinović. Nakon četiri godine rada skrenuli su pažnju javnosti i nadležnih institucija na arhitektonske barijere, uspješno promoviraju zdrav način života među osobama s invaliditetom, uspostavili su suradnju s gradskim institucijama i udrugama te provodili edukaciju o invalidima u vrtićima i školama.

A. Dagostin
www.glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.