U novom kvizu HRT-a Davor Šišović osvojio 175 tisuća kuna

Davor Šišović iz Pazina osvojio je 175 tisuća kuna u sinoćnoj emisiji novog kviza znanja “Sve u 7” Hrvatske televizije. Šišku ne treba posebno predstavljati – on je novinar Glasa Istre, publicist, istraživač povijesnog i duhovnog naslijeđa Istre, a i šire je poznat – upravo po čestim sudjelovanjima u kvizovima.

Natjecao se u brojnim kvizovima, od “Kviskoteke” preko “Milijunaša” do “Najslabije karike”, “Jedan protiv 100” i drugih. Najveći iznos koji je dosad osvojio je 260 tisuća kuna u kvizu “Jedan protiv sto”. Osim njegova osobnog rekorda, to je bio i dotad najveći osvojen iznos u ovom kvizu. Prvi kviz u kojemu je osvojio dobitak, 64 tisuće kuna, bio je “Tko želi biti milijunaš”. Za kviz “Sve u 7” kaže da mu je najteži dosad.

– I po težini pitanja i psihološkim komponentama, koncepcija je uglavnom složena. Jako je puno faktora u igri – znanje, sreća, taktika, raspoloženje, a lako se mogu dogoditi i pomaci koji mogu izbaciti iz takta. Nikad se ne zna što se krije iza naziva teme, tako se, primjerice, u jednoj rubrici “u knjižnicu” krila moja specijalnost domaća književnost, a to iz naslova nisam mogao naslutiti. Dakle, zeznuto je to što naziv teme ne otkriva stvaran sadržaj, kaže Šišović.

Što se tiče užitka u natjecanju i pravednosti, naš novinar kaže da mu je najviše odgovarala “Kviskoteka” budući da je u tom kvizu, kako je rekao, dana mogućnost ispravljanja eventualne greške, dok je u drugim kvizovima već jedna greška kobna.

Na upit kako će, odnosno na što, utrošiti osvojeni novac, Šišović jednostavno odgovara: “Plaća mi je sve manja, a ovaj je novac tek za puko pokrivanje troškova života. Imamo još i stambeni kredit te dvoje djece u tinejdžerskoj dobi, evo baš jučer je kći krenula na faks u Rijeku. Iznos je to koji ne može bitno promijeniti život, ali ga može olakšati pokrivanjem tekućih obiteljskih potreba. Nažalost, znanje i sposobnost danas se ne cijene dovoljno, a to se, eto, očituje i kroz plaću. Još uvijek mi natjecanje u kvizu predstavlja izazov, tako da se i ubuduće namjeravam javljati. Dobro je što se svako toliko pojavi neki novi kviz, meni osobno nova šansa, budući da je pravilo Hrvatske televizije da se po osvojenom dobitku u određenom kvizu u tom istom se ne može ponovno natjecati”.

O tremi kaže: “Prisutna je malo, prije snimanja, no kad krene, ona se izgubi, valjda sam već navikao, osjećam se kao doma”.

http://www.glasistre.hr/showbiz/vijest/343171

4 komentara na “U novom kvizu HRT-a Davor Šišović osvojio 175 tisuća kuna”

 1. Adrijano napisao:

  Bravo za Davora – odličan si.

 2. Gorana napisao:

  Cestitke, Siska! :)

 3. jano napisao:

  BRAVO :)

 4. Moon napisao:

  Volim ovako vidjet primjere kada čovjek sam drži svoj život u šakama. Radi poteze u tom smjeru i ne jauče doma na foteliji kako niko i ništa ne valja. Ne jauče kako su mu svi krivi od političara, ekonomske krize i krivo parkiranog susjedovog automobila, več poduzima konkretne akcije kako bi popunio kućni proračun i održao svoju obitelj. To se zovu pravi očevi, stara garda koja ne posustaje. Garda koja svoje znanje maksimalno iskorištava na sve moguće načine. Dio snalažljivosti i neposustajanja koji pomalo fali u našem društvu, pogotvo u Pazinu. Ovo slobodno može poslužiti kao uzor barem u kontekstu održavanja porodice i financijske egzistencije.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.