U okolici Pazina snima se švedski TV-show

2Završnica švedskog TV showa Mastarnas mastare (Nadmašiti majstora) snimala se u okolici Pazina, gdje smo filmsku ekipu zatekli dok se odmarala između snimanja.

Serijal od deset jednosatnih emisija prikazivat će se početkom iduće godine na švedskoj državnoj televiziji SVT koja je zajedno s produkcijskom kućom Meter film autor ove vrlo popularne emisije koja ima gledanost od 2,3 milijuna gledatelja po epizodi.

Emisija popularnost ponajviše duguje natjecateljima koji su redom proslavljeni bivši švedski sportaši, osvajači olimpijskih medalja, svjetskih prvenstava koji se natječu u zanimljivim natjecanjima.

Snimanje u Istri traje od 2. do 26. rujna, a snimalo se na 50 lokacija, između ostalog u Limskom kanalu, kamenolomu Montraker u Vrsaru, Savudriji, Oprtlju, Brtonigli, Kanegri, Umagu, Završju, Čepićkom polju…

Budući da se radi završnici natjecanja redatelji emisije su nas zamolili da ne fotografiramo natjecanje i natjecatelje da se ne bi otkrilo tko je od natjecatelja već ispao.

Uvjet pazinske Turističke zajednice središnje Istre da dozvoli snimanje na Pazinčici bio je da se švedskom gledateljstvu ne otkrije točna lokacija snimanja, kazao nam je Radenko Sloković iz TZSI-ja.

Podsjeća da je svojedobno konsenzusom odlučeno da se neka omiljena izletišta domaćih stanovnika ne reklamiraju da ne bi došlo do prekomjerne komercijalizacije. Stoga točnu lokaciju ovoga puta nećemo ni mi otkriti, iako će svakom poznavatelju lokalnih prirodnih ljepota biti jasno gdje se snimalo.

Odluka o snimanju emisije u Hrvatskoj nastala je kao rezultat višegodišnjih kontakata produkcijske kuće Meter film i predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Stockholmu.

glasistre.hr

4 komentara na “U okolici Pazina snima se švedski TV-show”

 1. grofmonteantikristo napisao:

  …”Uvjet pazinske Turističke zajednice središnje Istre da dozvoli snimanje na Pazinčici bio je da se švedskom gledateljstvu ne otkrije točna lokacija snimanja, kazao nam je Radenko Sloković iz TZSI-ja.

  Podsjeća da je svojedobno konsenzusom odlučeno da se neka omiljena izletišta domaćih stanovnika ne reklamiraju da ne bi došlo do prekomjerne komercijalizacije. Stoga točnu lokaciju ovoga puta nećemo ni mi otkriti, iako će svakom poznavatelju lokalnih prirodnih ljepota biti jasno gdje se snimalo.”
  Hvala Radenko,ča brineš o potrebama nas građana,koji imaju sreću da uživaju u lokalnim prirodnim ljepotama
  ,koje bi pretjeranim”izlovom” bile uništene.Turizam održivosti i neprekapacitiranosti je jedino probavljiv,a ostalo je splačina jeftine plastike i rotirajućihspaljenih svinja,zato za ovaj potez,palac gore!

 2. potezipol napisao:

  Bravo Radenko! U potpunosti se slažem s gornjim komentarom!

 3. art napisao:

  Hoćemo turizam, a nećemo turiste. Hahaha

 4. . napisao:

  A ča to TZ dela za potok? Smeća kamo se okreneš.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.