U Općini Motovun odabrali kreditora za gradnju kanalizacije

motovunNa jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Motovun jednoglasno je donesena odluka o kreditnom zaduženju Općine Motovun kod Erste & Steiermarkische banke, kao najpovoljnijeg ponuđača na provedenom natječaju.

Općina se zadužuje u iznosu od 9,5 milijuna kuna za financiranje projekta „Izgradnja kanalizacijskog sustava I-faza i izgradnja sustava za pročišćavanje otpadnih voda Motovun”, sukladno provedbi mjere 301 “Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture” unutar IPARD programa, unutar kojeg je odobreno 7,2 milijuna kuna.

Vijeće je također pokrenulo proceduru izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Motovun te Urbanističkog plana uređenja Motovuna, kako bi se ovi dokumenti usuglasili s važećim zakonom i Prostornim planom Istarske županije.

Razmatran je i s 5 glasova ‘za’, a 4 ‘protiv’ donesen Pravilnik o ostvarivanju prava na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija Općine Motovun.

Zaključno, odluka o plaći općinskog načelnika usklađena je s Vladinom odlukom o osnovici plaće državnih dužnosnika iz prosinca prošle godine te osnovica sada iznosi 3.890,00 kuna bruto i primjenjuje se počevši s plaćom za navedeni mjesec.

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.