U ožujku počinje gradnja novog kružnog toka na raskrižju ulica Jurja Dobrile i M.B. Rašana u Pazinu

Pripreme za gradnju kružnog toka– priopćenje s press konferencije –

Započeli su pripremni radovi na oborinskoj kanalizaciji u ulici Jurja Dobrile, čime se rješava posljednji korak u rekonstrukciji oborinske kanalizacije ovog dijela grada Pazina.
Ovim se zahvatom rješava problem koji je uslijed preopterećenja oborinske kanalizacije uzrokovane slijevanjem oborinskih voda iz gornjeg, sjeveroistočnog dijela grada (od Ulica J. Dobrile, Šetalište Pazinske gimnazije, Joakima Rakovca do Spomen doma) u donji, jugozapadni dio grada, znao uzrokovati veće probleme prilikom jačih oborina poput opterećenja kapaciteta kolektora, iskakanja šahtova, te poplavljanje ulica.

Zahvat rasterećuje donji dio grada, te će se oborinske vode preusmjeriti kraćim putem preko Rijavca do toka Pazinčice. Rekonstrukcijom oborinske kanalizacije na planiranom potezu od 130 metara u Ulici Jurja Dobrile bit će završeni cjelokupni, višegodišnji radovi na oborinskoj kanalizaciji u ovom dijelu grada.

Do sada je tijekom 2007. i 2008. godine obavljeno 90% radova i obnovljeno 1.800 m oborinske kanalizacije, te su ujedno obavljeni zahvati rekonstrukcije i na fekalnoj kanalizaciji i ostaloj popratnoj infrastrukturi (električna energija, voda). Vrijednost investicije ove završne faze rekonstrukcije kanalizacije iznosi 182.000,00 kuna, a radove će obaviti pazinska komunalna tvrtka Usluga d.o.o.

Tokom sljedećeg tjedna pristupa se i izgradnji novog kružnog toka koji će znatno poboljšati prometovanje na raskrižju Ulica J. Dobrile i M.B.Rašana. Izgradnja započinje u utorak, 10. ožujka 2009. godine. Investitor radova su Hrvatske ceste, a za izvođača radova izabrana je firma Cesta d.o.o. Pula. Ukupna vrijednost investicije procijenjena je na 1.810.000,00 kuna. Završetak radova očekuje se u roku od 45 dana od početka istih, ukoliko vremenske prilike ne budu otežavale njihovo izvođenje.

Tijekom radova na snazi će biti privremena regulacija prometa o kojoj će građani biti pravovremeno informirani. Preregulacija prometa odvijat će se kroz Ulicu Šetalište Pazinske gimnazije, inače zatvorene za promet.

Obzirom da se radi o ulici u kojoj se nalaze osnovna i srednja škola, te je velika frekvencija djece, Grad Pazin je zatražio da u projekt privremene regulacije prometa, kojeg je predstavio izvođač radova, uđe i postavljanje fizičkih prepreka ispred škola i vrtića, te obilježavanje zebri, što je i prihvaćeno. Također je s načelnikom PU Pazin dogovoreno da na kritičnim točkama i u kritično vrijeme budu prisutni policajci, što će znatno pridonijeti sigurnosti pješaka, pogotovo učenika u vrijeme odlaska i dolaska u školu.

Investitor:
Grad Pazin – rekonstrukcija kanalizacije
Hrvatske ceste – izgradnja kružnog toka

Vrijednost radova:
182.000,00 kn + PDV – rekonstrukcija kanalizacije
1.810.000,00 kn + PDV – izgradnja kružnog toka

Izvoditelj:
Usluga d.o.o. Pazin – rekonstrukcija kanalizacije
Ceste d.o.o. Pula, Usluga d.o.o. Pazin – izgradnja kružnog toka

Početak radova:
02. ožujka 2009. godine – za radove na oborinskoj kanalizaciji
10. ožujka 2009. godine – za radove na prometnici kružnog toka

Završetak radova:
30. travnja 2009. godine

www.pazin.hr

8 komentara na “U ožujku počinje gradnja novog kružnog toka na raskrižju ulica Jurja Dobrile i M.B. Rašana u Pazinu”

 1. UUU napisao:

  kritičnim točkama i u kritično vrijeme – znači cijeli dan?? zamislite kad se dijete iz OŠ za vrijeme marende zaleti iz školskog dvorišta na cestu…

  1. pufpant napisao:

   ma zamisli…

  2. malimis napisao:

   ma sve će bit u redu,pametna su naša dica
   od sutra prometno,vidit ćemo
   kao kad smo bili mali…

 2. jazbac napisao:

  kad smo mi bili mali svako toliko je neki auto pokupija kakovega otroka.neki još uvijek itekako osjećaju posljedice.zato preporučan roditeljima i nastavnicima da vode računa o klincima više nego ča bi trebalo

 3. Brizni_mi_s_vas napisao:

  Oni (političari) delaju na korist narodu – figa friška.
  Nisu mogli sačekati da fini školsko lito da ne nastrada kakovo dite, ne nego sada prije izbori. SRAN VAS BILO !

  A i cijena od 2,2 miljuna kn za jedan kružni tok bode svaken poštenen radniku u oči ???? LADRONJE !

 4. na napisao:

  E da, ma izbori su u svibnju pa nema čekanja. Ni bitno ku ki nastrada. To su ti tzv. kolateralne žrtve ostanka na vlast. Nadajmo se da ih neće bit.

  1. piko napisao:

   Pazin je odavno već jedan veliki kružni tok sve ča valja nas je zaobišlo i obilazi i dalje

 5. UUU napisao:

  e piko komentar ti je SUPER

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.