U pazinskoj gimnaziji četvrto odjeljenje

Učenici i profesori Pazinskog kolegija-klasične gimnazije školsku su godinu počeli misom koju su predvodili porečkopulski biskup Ivan Milovan i biskupski kancelar Ilija Jakovljević. Uslijedila je zanimljiva putopisna reportaža profesorice filozofije, logike i vjeronauka Majde Praiz, koja je posjetila zemlje Indokine.

U školi su, kao i prošlih godina, popunili dva nova gimnazijska odjeljenja, a većina ih je smještena u dačkom domu koji prima oko 150 učenika. Zanimljivo je da, osim iz Istre, polaznici prvog razreda klasične gimnazije dolaze čak iz Supetra na Braču, Slatine i Đeletovaca. Gimnaziju i strukovnu školu Jurja Dobrile upisala su ove godine čak 224 daka, od kojih 112 gimnazijalaca. Uz dozvolu nadležnog ministarstva otvoreno je još jedno, četvrto gimnazijsko odjeljenje. – Veliki pritisak učenika i roditelja, kao i materijalna situacija učenika s Pazinštine koji bi morali putovati u ostale gradove, ponukala nas je da zatražimo još jedno gimnazijsko odjeljenje, kaže ravnatelj Josip Šiklić.

U GSŠJD su se neki učenici prebacili i iz drugih škola, pa tako ove godine škola broji 36 učenika više nego lani. Na Pazinštini je jučer prvi put u osnovnoškolske klupe zasjelo 166 učenika, deset više nego lani. Lagani je porast zabilježen u matičnoj OŠ Vladimira Nazora, koju je upisalo 78 učenika rasporedenih u tri razreda. Od područnih škola prednjači Lupoglav s 18 prvašića, dok su područnu školu u Motovunu, Kašćergi i Gologorici upisala tek po tri učenika.

Glas Istre

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.