U Pazinu obilježavanje Međunarodnog dana hrane i siromaštva

Međunarodn_dan_hrane_i_siromaštva_2013Grad Pazin u okviru projekta „Društveni centar Veli Jože“ financiranog iz programa „Zajedno za bolje“ Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva organizira obilježavanje Međunarodnog dana hrane i siromaštva.

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana hrane i siromaštva u Društvenom centru „Veli Jože“ Pazinu, ulica 154. brigade Hrvatske vojske, u subotu, 19. listopada, od 10 do 18 sati, održat će se manifestacija „Plodovi jeseni u mojoj kuhinji“ na kojoj će se predstaviti plodovi jeseni iz prirode, načini njihova spremanja, a sve uz edukativna predavanja i interaktivan pristup. Na manifestaciji će biti štandova s degustacijama, predavanja i igraonica za djecu.

Predavanja će započeti u 11 sati s udrugom „Živa hrana“ iz Bala i temom „Živom hranom do zdravlja“ u kojem će se govoriti o prehrani živom (sirovom) hranom kao načinu života. U sklopu manifestacije Udruga će imati i svoj štand gdje ćete moći degustirati zelene kašaste sokove, namaze te dr. Cilj Udruge je podizanje svijesti konzumiranjem termički neobrađene hrane koje vode do zdravlja i vitalnosti.
U 13 sati slijedi predavanje Franka Zgrablića „Kućna biljna apoteka“ u kojem će se govoriti o ljekovitim svojstvima čajeva koji će biti posluženi za degustaciju.

U 15 sati Nenad Kuftić će održati predavanje „Grupe solidarne razmjene“ o alternativnom obliku organiziranja proizvođača i potrošača hrane. Djelovanje grupa temelji se na uzajamnom povjerenju i neposrednom poznanstvu. Prednost za kupce je redovito pribavljanje namirnica provjerenog podrijetla i kvalitete, a za proizvođača sigurna prodaja poznatom kupcu.

U 17 sati možete poslušati predavanje Društva gljivara „Boletus“ Bujštine „Jesenje jestive gljive“ koji će za vrijeme trajanja sajma na svome štandu uz to pripremati razne recepte od gljiva.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.