U Pazinu obilježen Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama

Dana 16. svibnja u dvorani Istra pazinskog Spomen doma  održano je središnje obilježavanje Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama za područje Istre u organizaciji Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre, Centra za inkluziju i podršku u zajednici i Udruge za zapošljavanje osoba s invaliditetom INPROMO. Tema ovogodišnjeg obilježavanja je „Pravo na život u zajednici“, a predstavljen je dio aktivnosti koje se provode i koje su usmjerene ka jačanju socijalnog uključivanja i zapošljavanja osoba s intelektualnim teškoćama. 

U programu obilježavanja sudjelovale su osobe s intelektualnim teškoćama govoreći o osobnim iskustvima života u ustanovi i života u zajednici, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Pazin te voditelji udruga Ozren Catela i Marko Perkov.

U pozdravnom govoru domaćina Gradonačelnik Renato Krulčić istaknuo je kako se snaga lokalne zajednice ogleda u tome koliko brine o najranjivijim skupinama među kojima su i osobe s intelektualnim teškoćama. Puno je toga napravljeno od 2015. godine otkada u Pazinu djeluje Poludnevni boravak za osobe s intelektualnim teškoćama, ali se ide dalje te je pripremljena projektna dokumentacija za nove prostore koji će u budućnosti zasigurno pridonijeti još većoj kvaliteti života osoba s intelektualnim teškoćama na području Pazina i Pazinštine.

Dodijeljena je i povelja za aktivan doprinos uključivanju osoba s intelektualnim teškoćama u život zajednice „Naša prijateljica“ gđi. Eni Modrušan.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.