U Pazinu održan boćarski turnir učiteljica u parovima

bocaNives Matić iz OŠ Vazmoslav Gržalja iz Buzet i Mikela Lukšić Banko iz OŠ Ivan Goran Kovačić iz Čepića pobjednice su premijernog promotivnog boćarskog turnira u parovima za učiteljice razredne nastave istarskih osnovnih škola.

Turnir je u skopu priprema za drugu sezonu projekta Boćajmo u školi, koji za cilj ima populariziranje boćanja kod istarskih osnovaca, 14. ožujka 2015. priredio Zbor trenera Istarskog boćarskog saveza.

U pazinskoj gradskoj boćarskoj dvorani natjecalo osam parova učiteljica. Drugo mjesto osvojile su Barbara Gavranić i Irena Ivančić (Područna škola Vižinada, OŠ Jože Šurana iz Višnjana), treće mjesto Ana Pahović (PŠ Vižinada) i Davorka Travan (OŠ J. Šurana), a četvrto Elena Brajković (OŠ Vladimira Nazora iz Pazina) i Ivana Baća (PŠ Gračišće OŠ V. Nazora).

Pored navedenih parova natjecale su se i Kristina Mijandrušić Ladavac i Elizabeta Ferenčak (PŠ Karojba OŠ V. Nazora), Anica Valenta, Mirjana Grgić, Mirjam Cesar, Dijana Vlaisavljević i Keti Melnjak (sve OŠ Šijana Pula), te Vilma Banovac i Tatjana Relić (OŠ Petra Studenca iz Kanfanara).

Svim učesnicama svakako treba odati priznanje za sam nastup na turniru, obzirom na to da je većini natjecateljica to bio i prvi susret s boćanjem. No, u svladavanju prvih boćarskih vještina pomagali su im i svojevrsni mentori, aktivne boćarice prvoligaške ekipe Labina Tanja Grubiša, Anika Ujčić i Snježana Klanjac, te Alfred Matijašić i jedan od velikana hrvatskog boćanja, nekadašnji dvostruki svjetski prvak Valter Ivančić.

Tijekom trajanja turnira učiteljice su se upoznale s načinom na koji se provodi natjecanje “Boćajmo u školi” za učenike nižih razreda osnovnih škola, da su i ove godine osigurane vrijedne nagrade za najbolje učenike u ovom natjecanju, te da su za sve djevojčice i dječake koji se žele nastaviti baviti boćanjem treninzi u boćarskim središtima koji imaju organizirane škole boćanje besplatni.

Svaka učiteljica dobila je na poklon prigodnu majicu, a svaka škola iz kojih su se učiteljice natjecale i promotivni DVD o projektu “Boćajmo u školi”. Na kraju natjecanja najboljima je pehare uručio Davor Sloković, član Izvršnog odbora IBS-a. Po završetku natjecanja učesnice turnira su imale progodu pogledati i prvoligaški susret boćara Trio Pazina i riječkog Vargona.

parentium.com

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.