U Pazinu održan IV. Sabor Kluba žena IDS-a

ids_zene_pazin_2014U prostorijama nove sportske dvorane u Pazinu, prošle je subote, održan IV. Sabor Kluba žena IDS-a. Sabor je otvorila predsjednica Kluba žena IDS-a Sandra Ćakić Kuhar te su kao gosti sudjelovali i predsjednik IDS-a Boris Miletić i predsjednik Kluba mladih IDS-a Pazinštine David Matković.

Miletić je istaknuo da su pred IDS-om važni izazovi: regionalizacija, stvarna decentralizacija, realizacija projekata u gospodarstvu, posebno u turizmu te visoka razina socijalnog standarda građana Istre.

– U ostvarivanju ovih važnih ciljeva bitnu ulogu imaju žene, kazao je predsjednik IDS-a istaknuvši da suvremeno društvo u kojem živimo postaje sve demokratičnije i koristi sve potencijale koji mu stoje na raspolaganju.

– IDS je oduvijek bio stranka u kojoj su žene mogle realizirati sve svoje potencijale, zaključio je predsjednik IDS-a.

Predsjednik Kluba mladih Pazinštine David Matković pozdravio je prisutne te zaželio dobrodošlicu u Pazin, uz poruku da su interesni oblici unutar stranke, Klub mladih i Klub žena organizacije koju dobro međusobno surađuju, a putem kojih svaka skupina može ostvariti svoje posebne interese.

U radnom dijelu Sabora Predsjednica Kluba žena Sandra Ćakić Kuhar podnijela je izvještaj o radu Kluba žena koji je nakon stavljanja na raspravu i jednoglasno usvojen.

U Izvještaju o radu Ćakić Kuhar je navela da su izvještajno razdoblje od godine dana obilježila dva za Klub žena važna događaja: organizacija i provođenje akcije „Hodanjem do zdravlja“ te promjena Statuta IDS-a, po kojima predsjednica Kluba žena IDS-a automatizmom postaje i članica Predsjedništva IDS-a.

– Sa zadovoljstvom mogu reći da smo sve zajedno u ovom razdoblju učinile bitne pomake u funkcioniranju Kluba žena te da je naša organizacija jača nego ikad, uvažena unutar stranke i prepoznatljiva izvan njezinih okvira, istaknula je Ćakić Kuhar.

Akcija „Hodanjem do zdravlja“, kazala je predsjednica Kluba žena IDS-a, imala je značajan odjek u zajednici zbog svog humanitarnog karaktera i velikog broj uključenih. U akciji je ukupno prikupljeno 22.000 kuna, održane su u Umagu, Buzetu, Pazinu, Rovinju, u Puli na Kamenjaku i u Poreču s ukupno oko 550 sudionica i sudionika.

– Naš rad i brojne aktivnosti koje smo poduzele u zadnjih godinu dana je prepoznat, žene se u sve većem broju uključuju pa tako jačaju položaj žena ali i čitave naše organizacije.

Navevši kako su nedavno osnovane podružnice Kluba žena IDS-a Liburnije i Kluba žena IDS-a Rijeke, Ćakić Kuhar je zaključila kako je pred Klubom žena IDS-a još jedno razdoblje rasta.

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.