U Pazinu održano juniorsko prvenstvo Istre u boćanju

bocanje_juniori_2015U Pazinu je u organizaciji gradskog boćarskog saveza na boćalištu Pod lipom i u boćarskoj dvorani održano juniorsko prvenstvo Istre na kojem se u šest odigranih disciplina naslovima županijskog prvaka okitilo pet mladih boćara.

Po dvije titule prvaka osvojili su Filip Šarić iz Divšiće Kompanije Tešić u brzinskom i preciznom izbijanju, Dajan Jurman iz Trio Pazina u disciplini pojedinačno klasično i zajedno s kolegom Dinom Krizmanićem u štafetnom izbijanju, te Petar Guštin u bližanju i izbijanju u krug i zajedno s kolegom Daliborom Kordasom u parovima.

Naslov najuspješnijeg boćara prvenstva zaslužio je Šarić koji je pored već navedena dva zlata osvojio još dvije srebrne medalje sa suigračem Tomislavom Okmažićem u parovima i štafeti, te jedno brončano odličje u disciplini pojedinačno klasično.

Najbrojniji, ali i najučinkovitiji na prvenstvu bili su mladi boćari iz Boćarskog središta Pazin koji su pored već navedene četiri zlatne osvojili još dvije srebrne i četiri brončane medalje. Na prvenstvu su nastupili mladi boćari iz svih boćarskih središta Istre izuzev Bujštine.

Pravo nastupa na prvenstvu Hrvatske, koje će se od 22. do 26. srpnja 2015. održati također u Pazinu steklo je po troje prvoplasiranih u disciplinama pojedinačno klasično, parovi i štafeta, dvoje prvoplasiranih u krugovima i brzinskom izbijanju, te prvoplasirani u preciznom izbijanju. (IBS/dp)

Rezultate pogledajte ovdje: Rezultati – Juniorsko prvenstvo Istre u boćanju 2015.

 

parentium.com

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.