U Pazinu palo preko 30 litara kiše

pazin-kisa.jpgJučer nešto prije ponoći došlo je do značajne destabilizacije atmosfere. Jak cumulonimbus najprije se stvorio u Piranskom zaljevu a sat kasnije buknuo je razvoj nekoliko kilometara sjevernije od Limskog kanala. U zapadnoj visinskoj struji oblaci su se premještali nad unutrašnjost i pritom jačali.

Grmljavina se čula gotovo neprestano a ponegdje je nakratko bilo i tuče. Prema pisanju Ipress-a grom je udario u obiteljsku kuću u Vižinadi ali na svu sreću nije bilo ozlijeđenih. Najviše kiše do ovog trenutka palo u Raklju gdje zbroj oborina do 12 sati iznosi impresivne 63 litre.

Obilna kiša (više od 30 litara) pala je i u Pazinu, Žminju te Opatiji. Najmanje oborina bilo je na dijelu zapadne obale južnije od Rovinja, a i na Poreštini je palo manje od 10 litara. Ipak prije nešto više od sat vremena i to je područje zahvatila naoblaka koja je donijela kišu jačeg intenziteta. Centar oborina sudeći prema radarskim slikama bio je u okolici Pule, više informacija o količini oborine koja je pala imati ćemo u sljedećim satima. Do kraja dana očekuje nas slično vrijeme.

Istramet.com

1 komentara na “U Pazinu palo preko 30 litara kiše”

  1. Davor napisao:

    Divne li jezične bravure: “buknuo je razvoj” :-)

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.