U Pazinu po sedmi put održana utrka “Pazinčica clearwater revival”

pazincica_cwr.jpgPar u kojem su bili kastavski triatlonac Dejan Ljubas, inače član riječkog Triatlon kluba Rival, i Goran Modrušan, organizator pustolovnih utrka iz Pule, pobjednici su sedme po redu utrke Pazinčica clearwater revival, održane u Pazinu u povodu Svjetskog dana voda.

Oni su stazu dugu 17,5 kilometara prešli za sat i 16 minuta te pokazali trenutno najveću izdržljivost medu 27 parova iz cijele Istre, Rijeke, Zagreba i Slovenije.

Pravila ove pustolovne utrke u organizaciji pazinskog Sportskog društva Trickeri, koja je na nekoliko mjesta prelazila preko hladne Pazinčice, nalagala su da par čine po jedan biciklist i trkač, a ukupni rezultat mjerio se po dolasku posljednjeg iz tima na cilj. Prema vlastitoj taktici mogli su se mijenjati u trčanju i vožnji po brdima u neposrednoj okolici Pazina, gdje su se nalazile i tri kontrolne točke.

Drugo mjesto pripalo je paru Robert Radojković i Sandi Milohanić, koji su bili vodeći pri prolasku kroz drugu kontrolu točku na poznatom slapu kod Zarečkog krova. Treće mjesto pripalo je članovima organizatora – Trickerima – Senadu Hodžiću i Mauriciju Križmaniću, dok su četvrti bili Slovenci Klemen i Aleš Udovič.

Peti u redoslijedu bili su pazinske mountainbikerske snage – Tino Smoković i Veljko Brajković. Najbolji mješoviti par bili su Đani Simčić, inače državni prvak u brdskom biciklizmu, s partnericom Ivom Božac. Jedini ženski par koji je nastupio bile su Ana Orbanić i Roberta Damijanić. Start i cilj nalazio se na mostu Vršić iznad Pazinske jame, a staza je uglavnom prolazila šumskim puteljcima. Na nekoliko su mjesta natjecatelji morali trčati po vodi, svladavati uspone brdovitih predjela i makadama, a manjim dijelom i asfalta. I ova već pomalo tradicionalna utrka održana je uz logističku potporu oko 20-ak volontera.

Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.