U Pazinu počeo tečaj za vinare

VinarTko želi prodavati svoje vino i proizvode od vina na tržištu, mora imati odgovarajuću kvalifikaciju, zakonska je odredba uslijed koje se posljednjih mjeseci ubrzano provode programi edukacije kako bi vinari stekli potreban obrazovni stupanj koji se upisuje i u radnu knjižicu.

I u Pazinu je ovog tjedna počeo jedan takav tečaj službenog naziva »Program osposobljavanja za zanimanje vinogradar-vinar«, koji zajedno organiziraju Pučko otvoreno učilište u Pazinu te Otvoreno učilište »Diopter« iz Pule. Prva grupa je popunjena, a prijavljeno je tridesetak polaznika, pretežno iz Pazina, no ima ih i iz Motovuna, Gračišća, Cerovlja, Oprtlja, pa čak i iz Kastva i Rijeke.
Program ovog tečaja obuhvaća 120 sati teorijske i praktične nastave, a trajat će oko dva mjeseca. Ukoliko ima još zainteresiranih polaznika koji se nisu stigli na vrijeme prijaviti, mogu se javiti u pazinsko Pučko otvoreno učilište, pa će u slučaju dovoljnog broja prijava nova grupa biti formirana najesen.
Pulski »Diopter« je ovakve programe na području Istre već proveo u Buzetu i Nedešćini, a sličan ima i Poljoprivredna škola u Poreču.

Davor Šišović
Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.