U Pazinu predstavljena knjiga “10 dana – putovanje koje mijenja život”

10_dana_2013U Gradskoj knjižnici Pazin u sklopu programa Mjeseca hrvatske knjige u četvrtak 24. 10. predstavljena je knjiga 10 DANA – putovanje koje mijenja život autorice Kristine Bulešić. O knjizi su pored autorice govorile urednica Marijeta Matijaš i ravnateljica knjižnice Iva Ciceran.

Iako autoricu i urednicu knjige čitatelji znaju iz nekih drugih uloga (Kristina je upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društa, a Marijeta Matijaš novinarka) po prvi su puta promovirale knjigu s osvrtom na aktivnosti koje provode i planove koji slijede.

Kristina Bulešić je uspješna liderica, diplomirana ekonomistica i voditeljica mnogobrojnih projekata razvoja lokalne zajednice, ali i sretna majka petogodišnje djevojčice te licencirana trenerica Heal Your Life (Izliječite svoj život) programa. Upravo na tragu tog programa te desetogodišnjeg „rada na sebi” Kristina je svoja iskustva pretočila u knjigu koja ne nudi instant rješenje i gotov recept za sreću, ali donosi iskrene ispovijesti u kojima će se mnogi pronaći. S čitateljima je u knjizi podjelila iznimno osobna iskustva koja su joj bila svojevrsne prekretnice ili skokovi u životu. Ponekad čitatelj ima osjećaj da je nešto ostalo nedorečeno, ali Kristini nije bitno ispričati sve detalje već ono što je nju ponukalo da poduzme neke korake. S čitateljem dijeli iskustvo prekida veze, bolesti u obitelji, hrabrost da počne živjeti na način koji nju čini sretnom, a ne na način kako očekuje okolina. Usprkos iznimno osobnim iskustvima u knjizi ne navodi imena čuvajući i poštujući tako privatnost sebi iznimno dragih i bliskih osoba.

Publika je imala prilike saznati da Kristina već deset godina radi na osvještavanju svojeg Ja tražeći zdravlje, ljubav, unutarnji mir, obilje, radost i slobodu, jednom rječju ravnotežu. Iščitavajući literaturu, pohađajući radionice i seminare s vremenom je ona postala ta koja pomaže drugima u traženju djeteta u sebi.
Brojnoj publici, jer se u knjižnici tražila stolica više, Kristina nije ponudila rješenje kako u deset dana postati sretan, jer njezinih deset dana opisanih u knjizi to ni ne predstavljaju. Opisano je deset situacija, deset njezinih životnih odluka koje čak nisu ni kronološki poredane i koje ponekad kao da više skrivaju nego otkrivaju. Čitatelju preostaje samo da krene na ovo putovanje s autoricom i potraži svoju ravnotežu.

O knjizi su rekli

Knjigu ne čine slova, riječi, rečenice, već MISLI i OSJEĆAJI. Ona je pisana s namjerom da dopre do SRCA čitatelja. Takva knjiga odašilje LJUBAV, VJERU i SNAGU. Ona je poput LEPTIRA koji svojim elegantnim pokretom pokazuje put i lakoću kretanja, dodirom osvještava bit postojanja, krhkošću pokazuje snagu, ljepotom INSPIRIRA!
I zato, dragi čitatelju, kad ovu knjigu uzmeš u ruke, otvori svoje SRCE, dopusti da te DODIRNE i povede na putovanje ŽIVOTA!

Marijeta Matijaš, urednica knjige

Kristina nas svojom predivnom knjigom vodi do najtananijih dubina duše i kroz svoju iskrenu i čudima obojenu priču podseća nas na jedan od najvažnijih zadataka koji imamo na našem životnom putu – da istinski zavolimo i prihvatimo sebe. Ako osećate da i dalje ima nečega što vam nedostaje, ako tragate za svojom ličnom istinom ili ako vam je potrebna inspiracija, onda je ovo knjiga koja ima mnoge odgovore za vas.

Siniša Ubović, glumac i učitelj programa Louise L. Hay

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.