U Pazinu šest eko-otoka

961351.jpegŠest eko-otoka za selektivno prikupljanje otpada postavljeno je u pazinskim ulicama Bože Milanovića, Jurja Dobrile (kod nebodera), Dinka Trinajstića, u Starom Pazinu (kod igrališta), na Dršćevki (kod igrališta) te u Muntriljskoj ulici (kod Konzuma).

Reciklažni ili zeleni otoci sastoje se od plavog kontejnera za papir, zelenog za staklo, žutog za plastiku i metal te maslinastozelenog za običan komunalni otpad. U planu je postavljanje ukupno 23 eko-otoka.

Prvih šest eko-otoka koštalo je komunalno poduzeće Usluga tridesetak tisuća kuna. “Ako odaziv građana bude dobar i raznobojni se kontejneri budu punili otpadom za koji su namijenjeni, neće se stati na zasad planirana 23 eko-otoka, već će ih se postaviti koliko god bude potrebno”, rekao je gradonačelnik Renato Krulčić.

U sklopu gradskog deponija kraj naselja Jelenčići, najavio je direktor te tvrtke Dragan Šipraka, vrlo skoro će se osposobiti i reciklažno dvorište, gdje će se i neposredno moći donositi razne vrste otpada koji se može selektirati.

D. Šišović
www.glasistre.hr

10 komentara na “U Pazinu šest eko-otoka”

 1. PufPant napisao:

  Me zanima, budući da kruže glasine, se taj otpad poslije opet stavi na kup ili STVARNO odvaja i posebno zbrinjava, reciklira i sve ostalo? Čisto sumnjan, jer na dnevniku nikad ni bilo neko otvorenje reciklažnih centara u “lijepoj našoj”.

 2. gfarkas napisao:

  sav taj otpad koji se zbrinjava na taj način bi treba finit u rovinj (gripole) na otpad. tamo se vrši daljnje razvrstavanje i slanje na reciklažu raznim tvrtkama. npr. samo za metal imaš neke: metis i jadran-metal (ja mislin da je i ta firma). bio-provjerio. 100% san siguran da se na taj način zbrinjuje metal, a pošto hrvatske tvrtke daju van u prodaju bilježnice od recikliranog papira, vjerujem da se i papir reciklira.
  pozdrav

  1. PufPant napisao:

   daaa.. ma kapin ja to, ima firmi koje pozoveš, rečeš “iman konobu punu papira”, “iman 30 monitora”… pa dođu i uzmu. nego me zanima da li se ti “zajednički” kontejneri (npr. Uslugini u Pazinu) prazne na “eko način”?

 3. nazovi napisao:

  nazovi ih i pitaj

 4. osnovna napisao:

  zanima me zašto se u dječjem vriću i onovnoj školi ne odvaja otpad ???
  da,znam da je bilo pokušaja,ali je na kraju sve skupa finilo skupa
  i zašto to so konačno za spravlje ne uvede da djeca nauče dok su mića???
  pitanje za gradonačelnika
  možda

 5. i_javi_ca_je_reka napisao:

  [email protected]

  1. PufPant napisao:

   ma si pametan…. a principi javne rasprave su tebi tabu tema?

 6. skola napisao:

  ma ste pametni
  pitam gradonačelnika
  pitam grad pitam pazinjane
  kad su svi tako pametni
  vajk je bolje mučat

 7. ekona napisao:

  eko na
  ki će odvajat otpad ku ne mića dica
  ča je teško
  stavit kante

 8. eko napisao:

  Gradonačelniče
  kad ćeš stavit kante u školu i
  dvorište škole ?

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.