U Pazinu snimanje TV serije “Dig”

2Nakon što je početkom prošle godine u Kaštelu snimana scena TV serijala „Borgia“, najposjećenije pazinsko turističko odredište ponovno je odabrano kao idealna kulisa za snimanje jedne od serije iza koje stoji holivudska produkcija.

Kao partner američkih producenata iz NBC Universal Network Television, produkcijska kuća Embassy Films iz Dubrovnika, inače poznata po snimanju planetarno popularne serije „Igre prijestolja“, u Pazinu nastavlja snimanje druge sezone američke mini serije „DIG“. Radi se o seriji čija se prva sezona počinje prikazivati u Americi početkom ožujka, a sama je radnja smještena u Jeruzalem gdje se priča vrti oko agenta FBI-ja koji za vrijeme istrage jednog ubojstva otkriva zavjeru koja traje već više od 2000 godina. Zanimljivo je kako se serija počela snimati upravo u Jeruzalemu, no zbog pojačanih operacija i sukoba na tom području sve je prebačeno u Hrvatsku. Do sada je jaka glumačka ekipa koju predvode Jason Isaacson, te Anne Heche u glavnim ulogama, odradila snimanje u Dubrovniku, Splitu i Trogiru.

Posebna regulacija prometa

Filmska tehnika u Pazin stiže u subotu uvečer te će do snimanja biti smještena na parkiralištu komunalnog poduzeća Usluga d.o.o. u ulici Šime Kurelića (kod Pazinke). Samo snimanje odvijati će se oko Kaštela u ponedjeljak, 16.veljače, i to od 07,00 do 20,00 sati. U tu će svrhu već tijekom vikenda početi regulacija parkiranja u ulicama, Bune kmetova, Istarskih glagoljaša te na Trgu istarskog razvoda, a kako bi se oslobodio set, dok će za vrijeme snimanja biti zatvorene za promet ulica Prilaz Kaštelu te Julesa Vernea. Promet će regulirati djelatnici Policijske postaje Pazin koji će vozače upućivat alternativnim pravcima.

Još malo o glumcima

Kao što je navedeno, u seriji glumi Jason Isaacs, poznat iz serijala o Harry Potteru gdje je glumio Luciusa Malfoya, a u opusu su mu još uloge u filmovima Patriot, Armageddon te uloga u seriji „Bratstvo“. Glavnu žensku ulogu igra Anne Heche, koja svoje prvo jače glumačko ostvarenje ima u filmu „Donnie Brasco“ gdje je glumila ženu Johnnya Deppa. Istakla se i u suradnji sa Robertom De Nirom i Dustinom Hoffmanom u filmu „Wag the dog“, dok za nadarenu glumicu slijedi suradnja sa Harrisonom Fordom u filmu „Šest dana, sedam noći“.

Koja se scena u snima Pazinu?

Kako se moglo saznati od organizatora snimanja, producenti su odabrali eksterijer Kaštela u Pazinu gdje će smjestiti scenu u kojoj dvoje glavnih glumaca prema staroj fotografiji traži mjesto gdje su zakopani svici koji otkrivaju tajnu zavjere skrivenu 2000 godina. Kako se približavaju Kaštelu, prepoznaju da je to traženo mjesto, ali im u tom trenutku planove poremeti ubojstvo koje se desi ispred ulaza u sam Kaštel te dolazak desetak policijskih vozila.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.