U Pazinu su osvanuli veliki limeni kontejneri i svi se pitaju što se u njima događa. Neki se i boje.

U velikim limenim kontejnerima u Lazarićevoj ulici u Pazinu rudari se bitcoin – računalnim procesom u kojem za uloženo procesorsko vrijeme računala dobiva se digitalni novac.

Zbog zanimljivosti ove na pazinskom području rijetke djelatnosti, unazad mjesec dana kontaktirali smo tvrtku Bit Tex innovations, registriranu u Pazinu, koja se bavi “bitcoin rudarenjem”, ali još nismo dobili odgovore. A zanima nas, između ostaloga, što ih je dovelo baš u Pazin.

Kontejneri su bili tema i na sjednici pazinskog Vijeća, gdje je Hani Glavinić (IDS-HSU-HNS) na aktualnom satu pitala ako se tamo događa nešto što je štetno za zdravlje, s obzirom da su se i susjedi bunili. Gradski komunalni pročelnik Elvis Kliman je odgovorio da je lokaciju obišao komunalni redar, kontaktirani su i vlasnici, ali nisu primijećene nikakve emisije ili buka.

“Radi se kontejnerima koji se nalaze na privatnom zemljištu”, kazao je pročelnik Kliman.

Vijećnik Valter Milohanić (Milohanićeva lista) je ustvrdio da se radi o “bitcoin farmi” i da ne zna što bi ondje bilo štetno. (A. Dagostin)

 

https://www.glasistre.hr/istra/u-pazinu-su-osvanuli-veliki-limeni-kontejneri-i-svi-se-pitaju-sto-se-u-njima-dogada-neki-se-i-boje-otkrivamo-unutra-se-radi-nesto-vrlo-neobicno-i-vrte-se-milijuni-598223

5 komentara na “U Pazinu su osvanuli veliki limeni kontejneri i svi se pitaju što se u njima događa. Neki se i boje.”

 1. Anonimno napisao:

  ti isti susedi bivaju poli te iste silose koji su desetljećima bučili, pasivali konvoji kamiona svaki dan, stočna hrana je smrdila stalno, kad se peljalo i mlelo grojze smrdilo još jače u krugu par kilometri… onda in nič smetalo, aš ih je pol delalo tamo
  ma smo brižni

 2. Anonimno napisao:

  Ma kako novinar ni moga do njih kad tamo ljudi delaju i bivaju u kamperu, a vlasnik zemljišta je domaći čovik??????

 3. Anonimno napisao:

  ma ova Hani mora da je Pernarova, oni briju na zračenja i zavjere

  1. Marconi napisao:

   Pernarova iz kvote IDS.

 4. Anonimno napisao:

  A niki se ne pita kako će delat vešeraj poli nebodere? Svaki kemu se odvod baren jedanput zaštopa od skrućenega deterdženta zna o čemu pričan, a tamo će bit gomila makina za pranje.

  A ljude brinu kompjuteri u kontejnerima. A brižni.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.