U Pazinu već 6. dan zaredom temperature zraka prelaze 35°C

2Toplinski val na našem području traje već neuobičajeno dugo, a stanje za poljoprivrednike dodatno pogoršava velika suša koja na jugu poluotoka lokalno traje više od 3 mjeseca.

U Pazinu već 6 dana iznad 35°C

Toplinski val uz temperature zraka iznad 35°C traje već 6 dana, a i idućih nekoliko dana temperature zraka također će prijeći spomenutu vrijednost koja inače označava granicu između vrućeg i vrlo vrućeg vremena.

Prema službenim podacima DHMZ-a u Pazinu je proteklih dana izmjereno vrlo vrućih 37,5°C, a tek nešto nižu temperaturu zraka zabilježila je i naša postaja u Kolodvorskoj ulici. Za obaranje dosadašnjeg temperaturnog rekorda (38,6°C) mogućnost postoji još sutra te evenutalno u četvrtak ukoliko najavljeni lokalni pljuskovi u tom dijelu Istre izostanu.

Dijelovi juga Istre bez prave kiše 4. mjeseca

Iako je meteorološka postaja DHMZ-a na aerodromu i u centru grada zabilježila nekoliko značajnijih kiša posljednjih mjeseci, sjever grada pravu kišu nije vidio još od ožujka. Naime naša meteorološka postaja na Boriku značajnije kišu posljednji put zabilježila je 25.03. kada je palo i ne odveć obilnih 19,7 mm.

istramet.com

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.