U petak počinje TradInEtno festival

tie_2012_logoOvogodišnje izdanje TradInEtno festivala, petog po redu, započeti će u petak navečer folklornom večeri i TradInTrade sajmom. Ovaj je festival u svojim dosadašnjim izdanjima u Pazin doveo brojna svjetski poznata imena etno glazbe, a tradicija će se nastaviti i ove godine. Prošle je godine pokrenut i kamp u kojem mladi glazbenici imaju priliku surađivati s glazbenicima iz drugih zemalja, a svake se godine povećava broj radionica, predavanja i posjetitelja.

Organizator festivala je novoosnovana udruga TradInEtno, a suorganizatori su Folklorno društvo Pazin i Udruga za održivo življenje Pazin. U sklopu festivala održati će se radionice KoloNaOkolo i Ples na tavolac i koncerti Čipkica, Darija Marušića, Thomasa i Guroe, Veje, Vruje i Folklornog društva Pazin. Prva četiri dana festivala održavati će se TradInTrade sajam, a cijelim trajanjem festivala održavati će se TradInEtno kamp – cjelodnevne radionice razmjene glazbenih iskustava mladih glazbenika iz raznih zemalja Europe.

Na programu su razna predavanja koja će se održati u pazinskoj Kući za pisce i pićanskom Centru za nematerijalnu kulturu Istre, okrugli stol na temu uloge mladih u promicanju i očuvanju nematerijalne kulturne baštine te projekcije filmova iz nedavno održanog ETNOfilma.

Detaljan program festivala s opisom pojedinih godađanja možete pogledati na službenim stranicama: http://www.tradinetno.com/hr/program-2013/.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.