U petak rezultati pregovora između HDZ-a i koalicije HSS-HSLS

PregovoriU središnjici HSS-a u Zagrebu održava se drugi krug razgovora pregovaračkih timova HDZ-a i koalicije HSS-a i HSLS-a, a ubrzo nakon početka pregovora, pred novinare su izašli član Predsjedništva HDZ-a Damir Polančec i potpredsjednik HSS-a Božidar Pankretić te ih zamolili da se strpe do petka kada će pred javnost izaći s konkretnim informacijama.

Polančec je zahvalio novinarima na zanimanju za pregovore i rekao da su postigli prvi dogovor. “Prvi dogovor konkretan je da vas želimo zamoliti za razumijevanje – pregovori su previše važni i mislimo da nema smisla da svaki dan dajemo bilo kakve izjave, pa smo dogovorili da prvi puta sa nečim konkretnim ćemo izaći pred vas u petak”, rekao je Polančec. Dodao je da je to poruka za novinare i urednike i da ih mole za razumijevanje. “Radimo ozbiljan posao koji je budućnost Hrvatske i molimo da nas razumijete i da prihvatite takav naš stav, poručio je.

“Vezano uz jučerašnje razgovore želim još jednom potvrditi da smo prezentirali naša pregovaračka polazna stajališta. Imamo više od deset područja o kojima razgovaramo i molimo vas da shvatite i to želim još jedanput jasno i glasno reći – ni u jednom trenutku nismo otvarali temu, niti je tema pregovora podjela bilo kakvih pozicija, fotelja ili reorganizacija bilo kojeg ministarstva”, istaknuo je Polančec.

“Dakle, razmijenili smo pregovaračka stajališta, nastavljamo razgovarati dalje, ili ako smijem reći, idemo dalje s pregovorima. U petak ćemo imati nešto konkretno, a do tada vas molimo za razumijevanje i da prihvatite našu odluku da do petka nema izjava”, zaključio je Polančec.

“Budimo svoji do petka, pa će biti nešto konkretno” poručio je Pankretić. “Stvarno nema smisla da vas opterećujemo a ne možemo u ovoj fazi pregovora izlaziti s bilo kakvim stvarima. Usuglašavamo, razgovaramo, potvrđujemo, razmjenjujemo određene stvari i vjerujem da kada ćemo imati konkretne stvari da ćemo izaći sa njima u javnost. Stvarno je loše da se stvara atmosfera pritiska koja nije niti dobra za pregovore, a niti da se špekulira na određeni način” istaknuo je Pankretić.

U pregovaračkom timu HDZ-a su članovi stranačkog Predsjedništva Damir Polančec, Božidar Kalmeta i Petar Čobanković. U pregovaračkom timu koalicije HSS-a i HSLS-a su potpredsjednici Božidar Pankretić, Damir Bajs i Ivan Čehok.

Neslužbeno se doznaje da će se razgovori sutra nastaviti u središnjici HDZ-a.

Večernji.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.