U porečkom restoranu na meniju su i žene?

porecU Poreču je osvanula reklama za jedan porečki restoran, koja prikazuje ženu koja na sebi nosi raskopčanu košulju i haltere, a oko nje za stolom sjedi troje muškaraca pred kojima je poslužena riba te u ruci drže čaše vina. Žena stoji pred muškarcima u pozi kao da im se nudi. Iznad fotografije stoji natpis „Feel Porec with all your senses“ ili u prijevodu „Osjeti Poreč svim svojim osjetilima“, koji sugerira da se u Poreču svojim osjetilima može osjetiti riba, vino i žena.

Ovom seksističkom reklamom ženu se dovodi u podčinjeni položaj te se njome krši Zakon o ravnopravnosti spolova, čl. 16 (2) Zabranjeno je javno prikazivanje i predstavljanje žena i muškaraca na uvredljiv, omalovažavajući ili ponižavajući način, s obzirom na spol i spolnu orijentaciju.
Stječe se dojam da se u ponudi restorana, uz jelo i piće, nude i žene za seksualne usluge, što je zapravo trgovanje ljudima, koja je također zakonom zabranjena (Kazneni zakon, članak 106).
Sporni plakat prijavljen je Pravobraniteljici za ravnopravnost spolova te očekujemo njeno očitovanje.

Centar za građanske inicijative Poreč

3 komentara na “U porečkom restoranu na meniju su i žene?”

  1. nokoment napisao:

    A ča je s ovim jumbom od Roplasta koji se nalazi na ravnici poli baze? Seksualni čin u službi prodaje škurnica? Totalno glupo i nimalo primjereno. http://oi57.tinypic.com/2hi1qit.jpg

  2. aktivizam napisao:

    Uz toliko drugih važnijih stvari i u Poreču i u Istri, ovi iz CGI-ja se bave pizdarijama koje nikom nisu smetale.

  3. boli_briga napisao:

    Ma boli njih briga za plakat i ovu zensku, njima je vazno da se “cuje” za njih u drustvu, da su oni nesto “napravili” da bi na slijedecem dijeljenju love za udruge nesto dobili i produzili smisao postojanja, kao i 70% udruga u HR

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.