U Poreču održano prvo izdanje biciklističke utrke GP Laguna

2U nedjelju, 15. veljače 2015. godine, vozilo se prvo izdanje biciklističke utrke GP Laguna Poreč, jednodnevne utrke iz međunarodnog kalendara Svjetske biciklističke organizacije (UCI) kategorije 1.2. Pobijedio je mladi austrijski biciklist Michel Gogl (Team Felbermayr – Simplon Wels).

Prvo izdanje utrke u organizaciji Lagune Poreč, TZ Grada Poreča i BK Meridiana Kamen Team iz Pazina. Utrka u dužini od 160 kilometara prolazila je kroz gradove i mjesta zapadne i sjeverozapadne Istre sa startom i ciljem u Zelenoj Laguni. Uz nekoliko utrka u ožujku, ova utrka potvrđuje status Istre kao idealnu i kvalitetnu destinaciju za cestovni biciklizam u predsezoni.

U konkurenciji 14 ekipa prvi kroz cilj prošao je Austrijanac Gogl, dok su Talijani Seid Lizde (Team Colpack) i Simone Petili (Unieuro Wilier Trevigiani) završili kao drugoplasirani te trećeplasirani. Najbolji Hrvat je Matija Kvasina (Team Felbermayr – Simplon Wels) na 19. mjestu.

Najbolji kod domaće momčadi bio je Slovenac Uroš Repše (37. mjesto sa zaostatkom od 3 minute i 35 sekundi za pobjednikom). U grupi s Repšom stigli su i Bruno Maltar te kapetan momčadi Emanuel Kišerlovski. Za pazinsku momčad vozili su i Endi Širol, Mateo Franković i Filip Čengić.

Pazinski biciklistički klub pripreme je odradio u Italiji gdje su i vozili jednodnevnu utrku GP Costa degli Etruschi. Nažalost pripreme je poremetila bolest nekolicine biciklista. Uz šestorku koja je vozila u nedjelju ove godine momčad čine i Talijan Simone Campagnaro, Švicarac Enea Cambianica te Hrvati Peter Kozlovič i Juraj Ugrinić.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.