U Poreču slijede tri najuzbudljivija dana Poreč Majora

2Treći dan Poreč Majora bio je spektakularniji nego ikad. More posjetitelja napunilo je centralni teren na Peškeri, njih čak 12.000 jučer je procirkuliralo glavnim terenom. Oformile su se i neke veće skupine navijača, koji su uvježbanom koreografijom, pjesmom i uzvicima podržavali svoje favorite. Jučerašnji dan nadmašio je sva očekivanja organizatora, ali i natjecatelja.

Već tri dana porečka uvala Peškera epicentar je najbolje svjetske odbojke na pijesku, koja je u Hrvatsku dovela pravu sportsko-zabavnu groznicu. Najprestižnija svjetska serija Swatch Beach Volleyball Major Series, koja je prvi korak svog puta ka vrhu svjetskog sporta započela upravo u Hrvatskoj, donijela je neku novu sportsku atmosferu na pješčane terene Poreča te izazvala pravu pomamu za mjestima na tribinama, a navijači iz svih dijela svijeta pristigli su u ovaj mali istarski grad kako bi bodrili svoje zemljake.

Svih šest porečkih terena u protekla je tri dana brujalo je od akcije, a uzbuđenja i napetosti nije nedostajalo. U muškoj konkurenciji odigrana je grupna faza puna iznenađenja. Neočekivani obrat u prve dvije runde turnira omogućio je da svega tri ekipe, od ukupno osam najboljih, nastave svoju daljnju borbu za pobjedu, bodove za Rio i, naravno, kolač nezanemarivog nagradnog fonda od 800.000$.
Najveće iznenađenje bili su Francuzi Youssef Krou i Edouard Rowlandson te Murat Giginoglu i Volkan Gogtepe iz Turske.

U ženskoj konkurenciji vladarice mreže bile su Brazilke i Njemice. Talita Antunes i Larissa Franca, zajedno s Agathom Bednarczuk i Barbarom Seixas ponosno su predstavile boje svoje zastave na pijesku Peškere, a za petama su im Katrin Holtwick i Ilka Semmler te Chantal Laboureur i Julia Sude, koje su vrhunskom taktikom na mreži dokazale da su dostojne boriti se protiv nepobjedivih. Svoje grupne faze besprijekorno su prošle i Španjolke Elsa Baquerizo i Liliana Fernandez, Talijanke Marta Menegatti i Viktoria Orsi Toth, Ruskinje Ekaterina Birlova i Evgeniya Ukolova te Australke Louise Bawden i Taliqua Clancy.

Nemjerljiva napetost u iduća tri dana zavladat će svim pješčanim terenima. Petak je rezerviran za četvrtfinale u ženskoj konkurenciji, dok će se u subotu odigravati spektakularno polufinale i finale. U muškoj konkurenciji ekipe će se danas boriti za mjesto u najboljih 16, a u nedjelju ćemo napokon saznati koja su najveća svjetska imena u odbojci na pijesku.

FB event: Poreč Major

iPazin portal, medijski pokrovitelj Poreč Majora.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.