Nova škola (i vrtić?) na Starom Pazinu

Povodom planiranja radova na izgradnji i obnovi školskih objekata na pazinštini prošli je tjedan održan sastanak radne skupine koja je dobila na uvid idejni projekt rekonstrukcije Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Pazin, područne škole u Trvižu i nove zgrade na Starom Pazinu.

„Iako su na sastanku između ostalih bili pozvani predstavnici Mjesnih odbora Stari Pazin i Trviž, smatramo da je zbog šireg pogleda na situaciju važno uključiti i MO Pazin, ako ne kroz sudjelovanje u radu radne skupine, onda s našim prijedlozima za poboljšanje odgojno – obrazovnih uvjeta za djecu koja pohađaju škole i vrtić u Pazinu i okolici. Rekla je to na današnjoj konferenciji za medije Patricia Antolović, predsjednica MO Pazin i gradska vijećnica s Nezavisne liste Valtera Milohanića.

Toni Erdfeld, član Upravnog odbora vrtića „Olga Ban“ Pazin i član MO Pazin napomenuo je da bi prilikom izgradnje nove škole na Starom Pazinu bilo praktično predvidjeti i izgradnju kapaciteta za smještaj oko 70-80 djece polaznika Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin. Trenutno je otprilike taj broj djece smješten u „Donjoj“ zgradi vrtića, ali je zbog troškova održavanja te problema s parkiranjem za roditelje koji dovode djecu u vrtić, ta zgrada dugoročno gledano neadekvatan prostor. Osim toga Mjesni odbor Pazin je pred godinu i pol dana tražio da se vrati metalna ograda na zidu koji gleda prema zgradi županije, iz sigurnosnih razloga, a uklonjena je tijekom radova prije nekoliko godina. Isto se pitanje postavljalo i na gradskom vijeću, ali nadležni odjel nije reagirao.

Antolović i Erdfeld smatraju da je sada zadnji čas da se u projekt uvrsti i dio novo planirane zgrade za potrebe vrtića te da Grad Pazin mora uvažiti potrebe svih odgojno – obrazovnih ustanova na korist djece i mladih koja ih pohađaju.

5 komentara na “Nova škola (i vrtić?) na Starom Pazinu”

 1. zvonimir napisao:

  Ne slažem se sa stavom provoditelja ovih i ovakvih projekata, kada ne akceptiraju postojanje Mjesnih odbora, niti volontera u MO koji moraju doprinositi boljitku svih nas na području MO.
  Jednom za svagda netko odgovoran mora “staviti” sustav na svoje mjesto.
  Slažem se s inicijativom i javnim nastupom naših dvoje sugrađana iz MO Pazin i podržavam ovakva razmišljanja.
  Osobe koje su delegirane u tijela pojedinih institucija (vrtić, škola, drugo) na području naše MO trebaju dobiti mogućnost redovitog informiranja javnosti o tome što se dešava ili ne dešava, što bi se trebalo dešavati.
  Nedostaje nam spona između javnosti, to jest nas, i onih koje smo izabrali ili ih je netko drugi delegirao u vodstvo MO.
  Te naše poznanike u vodstvu MO trebamo na ulicama našega grada prepoznavati i kao osobe s odgovornošću.
  Ova informacija na ipazin otvara i pitanje sustavnijeg redovnog kontakta s građanima po temama od općeg interesa nas iz MO Pazin.
  Zvonimir Blažević,
  vaš susjed iz MO…

 2. kapo napisao:

  ovi se ne bore da pazin ostane središte istre?

 3. marketing napisao:

  Najbolje da još i “ovi” rade “besplatni” marketing za priglupe mase.

 4. barba napisao:

  ima još 5 godišnjih tema.. starački dom, bazen, hotel… ki će o temu? su se dogovorili?

 5. teta napisao:

  starački dom nije ovogodisnja tema, bazen, hotel nikad nisu ni bili tema. barem ne ozbilja. ova tema je trenutno bitna jer nakon će izrade pravog projekta trebat puno novca da se on izmijeni ili doradi. Kao npr. sa gradsko-školskom dovranom koja bi se bila gradila 500 m od škole da se nije barem djelomično izmijenila gradska vlast.

Komentiranje je onemogućeno.

Oglasi
Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2019.