U Puli dvojica radnika organizirala “rasprodaju” u Pevecu

Pevec PulaDvojica djelatnika Peveca Pula, 34-godišnji M.O. i 31-godišnji A.R., su u periodu od 1. do 29. studenog iz Pevecu prodavali trgovačku robu po nižim cijenama bez pravovaljanih računa, a zarađeni novac su dijelili međusobno. Na takav način su oštetili Pevec za 213.541,00 kuna piše Barkun.

Nakon što je Pevec Zagreb dvojac prijavio policiji provedena je istraga kojom je utvrđeno da je A.R. kao djelatnik na odjelu drva s kupcima ugovarao prodaju laminata, parketa i bijele tehnike u pola cijene ili čak za samo 20 posto od ukupne cijene.

Nakon što bi dogovorili prodaju, roba ne bi ‘prošla’ kroz blagajnu nego bi ju A.R. odmah vozio na teretni izlaz dok bi njegov ortak M.O. na glavnom ulazu strankama pečatirao neodgovarajuće račune. Stranka bi potom na teretnom ulazu preuzela robu i A.R. isplatila dogovoreni novac koji je on potom dijelio s M.O.

Obojica su 14. prosinca privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Puli. Protiv M.O. slijedi kaznena prijava zbog zlouporabe ovlasti i položaja, a protiv A.R. zbog pronevjere.

Barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.