Razgovor s Marinom Anđelinijem – frontmanom banda Blues Train

marin_andjelini.jpgProšle je subote novi pazinski bend Blues Train imao svoj prvi javni nastup. Četiri dečka, svi brucoši na fakultetima, nakon tek pola godine postojanja pazinskoj su javnosti predstavili dvadesetak obrada blues hitova, te čak tri vlastite kompozicije. S Marinom Anđelinijem, gitaristom i frontmenom benda, pričali smo o Blues Trainu, pjesmama, te ponešto o njemu samome.

iPazin: Koliko dugo postoji Blues Train i tko je sve u bendu?
Marin: S obzirom da smo htjeli svirati na maturalnoj zabavi, dogovori su počeli početkom godine. Alen i Anton su tada kupili instrumente i počeli smo vježbati. Na svirci za maturalnu zabavu imali smo zamjenskog bubnjara. U ovoj postavi smo se našli ponovno u svibnju i osposobili do tada zatrpanu Lukinu konobu i polako počeli svirat. Blues Train čine Alen Zgrablić, Anton Benčić, Luka Opašić i ja (Marin Anđelini).

iPazin: Koliko često imate probe?
Marin: S obzirom da smo svi na fakultetima, u Rijeci i Zagrebu, nalazimo se vikendom, i to uglavnom subotom, kada smo svi doma. Nekada prođe i dva do tri tjedna bez probe, ako ne uspjemo biti svi u Pazinu za vikend.

iPazin: Kako to da svirate blues, a ne punk, kao većina pazinskih bendova?
Marin: Jednostavno je: nitko od nas ne sluša punk. Ne osjećamo se anarhistički raspoloženi, a i nismo buntovnici. Pronašli smo se u bluesu, kojega slušamo i sviramo, te koji nam kao glazbeni pravac daje dosta prostora za improvizaciju.

iPazin: Kako su nastale vaše pjesme?
Marin: Objasnit ću na primjeru Alenove pjesme Blues train: on je napisao tekst i poslao ju meni. Zatim sam ja napravio kostur: smislio akorde i okvirnu melodiju. Na prvoj probi koja je uslijedila Anton je “udario” ritam, i svi smo zajedno složili aranžman.

iPazin: Što je vama, kao mladom bendu, značio nastup u Epolonu?
Marin: S obzirom da nam je ovo bio prvi javni nastup, značio nam je puno. Mislim da je došao u pravo vrijeme jer smo se prisilili dovršiti pjesme i obrade na kojima smo radili. Podrška publike dala nam je dobar motiv da bend shvatimo još ozbiljnije nego do sad.

iPazin: Završio si osnovnu glazbenu školu za harmoniku. Kada si i kako počeo svirati gitaru?
Marin: Gitaru sam počeo svirati u prvom razredu srednje škole. Počeo sam na klasičnoj gitari staroj 20 godina koju je još moj otac svirao. Zatim godinu dana na novoj akustičnoj, te napokon na električnom Ibanezu kojega sad sviram. Mogu ponosno reći da sam gitaru savladao sam, bez da sam išao kod nekoga na instrukcije i bez da mi je itko pokazivao osnove sviranja, pa sam svjestan da nešto možda i krivo radim.

iPazin: Koji su tvoji glazbeni uzori?
Marin: Imamo samo dva glazbena uzora: Stevie Ray Vaughan i David Gilmour (Pink Floyd). Prvi zbog bluesa, a zbog drugog sam i počeo svirati gitaru.

iPazin: Kakvi su tvoji planovi za budućnost, na području glazbe?
Marin: Namjeravam ozbiljno nastaviti vježbati i raditi na bendu, te najprije uložiti u razglas. Bend razmišlja o klavijaturisti kako bimo mogli svirati i druge blues standarde i stvari koje su originalno izvedene s klavijaturama. Također, već dugo planiram kupiti novu gitaru, jer je ova odradila svoje.

Zahvaljujemo se Marinu na razgovoru, a bendu želimo da nastave što su započeli.

Razgovor za iPazin vodio: Marko Pernić

1 komentara na “Razgovor s Marinom Anđelinijem – frontmanom banda Blues Train”

  1. purger napisao:

    dobar govor anđelo

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.