U rijetko uzbudljivoj utakmici košarkaši Pazina pobijedili u Kraljevici u utakmici pretposljednjog kola druge lige zapad

U rijetko uzbudljivoj utakmici punoj preokreta košarkaša Pazina (sa tradicionalnim rivalstvom preko 40 godina) i Kraljevičana bodovi su otputovali u Pazin. Početak utakmice za Pazince je bio najgori ove sezone. Obrane nije bilo a domaćini su krenuli euforično sa četiri trice te agresivno i nakon prve četvrtine vode 18 razlike.

Gosti u drugoj četvrtini odgovaraju sa četiri trice, agresivnom igrom posebno kapetana Jerka Ćus i Luke Krulčića dopuštaju domaćinima svega četiri koša u šest minuta ili ukupno devet u drugoj četvrtini ( dok su u prvih deset minuta primili 37!) i preokreću rezultat do poluvremena od minus 18 koševa na plus šest koševa. Najveći problem bile su tri osobne pogreške visokih igrača Gvida Guština i Maura Levaka i ozljeda Marka Krulčića. U trećoj četvrtini ponovno slijedi preokret i domaćini se od minus devet vraćaju u jednom trenutku i na plus pet razlike. U četvrtoj četvrtini sedam minuta do kraja na minus jedan Pazinci ostaju zbog pet osobnih pogrešaka bez najboljeg strijelca Gvida Guština (35) i domaćini već vide pobjedu. Tada ekipa iskazuje karakter. Kapetan Luka Zajc preuzima konce igre u svoje ruke pogađa, te asisitira vršnjaku Teu Eriku, iskusnom Tedi Dausu i Marku Krulčiću ( koji stišće zube i postiže četiri od šest zadnjih pazinskih koševa) i odvodi Pazince do pobjede. Također vrijedi napomenuti u završnici utakmice igru samozatajnog i uvijek na raspolaganju vrijednog Davida Jakusa koji je zatvorio reket i oteo važnu loptu na protivničkoj polovici u trenucima preokreta. Podatak da su Pazinci u prvih deset minuta primili 37 koševa u poroznoj obrani, a u sljedećih 30 minuta u prihvatljivoj obrani 44 koševa rijetkost je na košarkaškim utakmicama i govori o nekvalitetnom ulasku u utakmicu odnosno karakteru i voljnom elementu Pazinaca u preostalom dijelu utakmice. U zadnjoj kolu Pazinci dočekuju lidera prvenstva ekipu KK Kastav. Treba spomenuti da su najmlađi Pazinci na županijskom turniru u Rovinju u mini košarci u kategoriji U 9 pod vodstvom trenerice Tanje Ančić skinuli skalp favoriziranoj Olivi iz Vodnjana sa 14-11 te također i ekipi KK Rovinj pobjedom od 38-8. Igrali su i dječaci koji su pobjedom od tridesetak razlike bili uspješniji u Poreču od domaćina.

KK KRALJEVICA – KK PAZIN 81-87 ( 37-19, 9-34, 21-14, 14-20), Suci: Golić (Bakar), Granjaš i Komadina (oba Rijeka)

KK Kraljevica: Furlan, Mitić 5, Odak 24, Brajlović, Car, Konjević 17, Vukadin, Turina, Brletić 2, Paštar 13, Šibenik 20, Đurić.

KK Pazin: Erik 14, Ančić, Baća, Zajc 19, Jakus, Jerko Ćus, Daus 8, Levak, Luka Krulčić, Marko Krulčić 11, Ferenčić, Guštin 35.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.