U Rovinju počinju kvalifikacije odbojkašica za SP

2Nakon završnice Kupa Hrvatske za seniore i seniorke, Rovinj je na početku 2014. godine ponovo domaćin jednoj velikoj međunarodnoj odbojkaškoj priredbi, zahvaljujući turističkoj kući Maistra, Gradu Rovinju i ostalim sponzorima. Od danas do nedjelje u rovinjskoj dvorani Gimnasium igra se kvalifikacijski turnir odbojkašica za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Ljubitelji odbojkaškog sporta imat će priliku vidjeti zanimljive i jake susrete reprezentacija Francuske, Nizozemske, Mađarske i Hrvatske. Domaćin, odbojkaški djelatnici Rovinja i Istarske županije, učinili su sve što je u njihovoj moći te u suradnji s Hrvatskom odbojkaškom udrugom lijepo “ušminkali” novu rovinjsku dvoranu u kojoj će naše odbojkašice pokušati drugi put uzastopno izboriti nastup na SP-u, nakon petog mjesta u Europi.

Već šest dana hrvatske odbojkašice pod vodstvom novog izbornika, Brazilca Angela Anibala Vercesija u kompletnom sastavu “bruse” formu i dotjeruju igru, nakon što je Mira Topić imala malih problema s vratnim mišićem. Prije preseljenja u hotel Park iz hotela Eden, gdje su hrvatski odbojkaši i odbojkašice dočekali Novu 2014. godinu, održana je konferencija za novinare na kojoj su još jednom izbornik Angel Anibal Vercesi, kapetanica Sanja Popović i mnager ženske odbojkaške reprezentacije Juraj Jogunica komplimentima zasuli ljubazne domaćine.

– Za ovo kratko vrijeme učinili smo sve što je u našoj moći da spremno dočekamo ovaj vrlo važan kvalifikacijski turnir koji pobjednika izravno vodi na Svjetsko prvenstvo – rekao je Vercesi. – Moram priznati da sam jako zadovoljan dobrom fizičkom pripremom svih igračica, jer je sezona upravo na polovici. Igračice su pokazale veliko zalaganje na treninzima te izuzetno veliku volju i želju za još jednim dobrim rezultatom. Nismo imali puno vremena da razrađujemo neke taktičke varijante, ali ova ekipa se jako dobro poznaje i to se ne bi trebalo osjetiti. Čelnici Udruge sve su ovo jako dobro učinili i isplanirali, i sad je sve na nama da svoj dio posla odradimo na najbolji način. Kad se sve posloži i kad se ovako dobro radi, to se mora vratiti na rezultatu.

– Nema šale, u ovom trenutku je najjača reprezentacija Mađarske, jer upravo protiv njih igramo danas prvi susret. Dosta je nezahvalno prognozirati, idemo korak po korak, dodaje on.

RASPORED

Petak

(17.15): Francuska – Nizozemska

(20.15): Hrvatska – Mađarska

Subota

(17.15): Nizozemska – Mađarska

(20.15): Hrvatska – Francuska

Nedjelja

(17.15): Mađarska – Francuska

(20.15): Hrvatska – Nizozemska

Opširnije u tiskanom izdanju Glasa Istre

glasistre.hr

Hrvatska će igrati u sastavu: Jelena Alajbeg, Bernarda Brčić, Bernarda Ćutuk, Samanta Fabris, Ana Grbac, Mia Jerkov, Martina Malević, Ivana Miloš, Maja Poljak, Mira Topić, Senna Ušić Jogunica.
Iz Europe će na SP-u nastupiti deset europskih selekcija. Uz domaćina te finaliste EP-a (Rusija, Njemačka), zaigrat će pobjednici skupina, ali i dva najbolja drugoplasirana, što znači da Hrvatska ima dobre izglede nastaviti kontinuitet igranja na velikim natjecanjima.

glas-slavonije.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.